Eveniment-Social

Pacientii transportati cu ambulanta vor ajunge mai repede pe mainile medicilor

Publicat: 10 aug. 2016
1

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgente „Sfantul Spiridon” din Iasi sunt in fiecare zi intr-o agitatie continua, pentru ca majoritatea persoanelor care au nevoie de ingrijiri urgente si solicita o ambulanta sunt aduse in acest spital. Mai ales Unitatea de Primire Urgente (UPU) este foarte aglomerata, deoarece aici apeleaza la ajutorul medicilor victime din acelasi accident sau chiar raniti implicati in acelasi act de violenta.

In plus, in sala de asteptare raman si apropiatii pacientilor, care asteapta cu sufletul la gura un verdict. Din aceste motive si curtea spitalului este foarte aglomerata, din cauza masinilor care apartin vizitatorilor. In unele momente, aceste autovehicule ajungeau sa incurce circulatia ambulantelor, dar a fost rezolvat si acest aspect. De marti, ambulantele si masinile personale ale vizitatorilor nu se mai intersecteaza, deoarece accesul acestora este permis pe cai diferite. Mai exact, intrarea de langa florarie este destinata soferilor de autoturisme, iar la cealalta intrare, principala, vor avea acces doar ambulantele.

Pana acum, atat personalul medical, cat si vizitatorii, intrau prin acelasi loc, pentru ca se efectuau lucrari pentru amplasarea unei cortine in fata Unitatii de Primire Urgente, dinspre intrarea principala, care sa protejeze pacientii transportati in conditii de vreme nefavorabila. Insa in prezent scheletul pe care urmeaza sa fie asezata cortina este montat deja, astfel ca cele doua fluxuri de circulatie s-au separat. Cu toate acestea, reprezentantii institutiei spun ca accesul masinilor straine ar trebui sa fie limitat, pentru a nu perturba in niciun fel situatiile de urgenta.

Adauga un comentariu