Local

Padocul de la Tomesti, ultima speranta pentru cainii vagabonzi

Publicat: 08 oct. 2013
1

@ Autoritatile iesene se chinuie de 4 ani sa inceapa o gestionare serioasa a cainilor fara stapan, prin construirea adapostului de animale de la Tomesti

Cu o investitie stabilita initial la aproximativ 3 milioane de lei, municipalitatea a ajuns sa cheltuiasca 5 milioane de lei in tot acest timp, iar padocul nu a fost inca finalizat, nici la 3 ani dupa expirarea termenului de finalizare stabilit la inceput.

Conform proiectului, lucrarile ar fi trebuit incheiate inca din 2010. In 2013, municipalitatea a alocat cea mai mare suma din ultimii ani pentru finalizarea lucrarilor de la Tomesti, iar cu cei 2,2 milioane de lei urmeaza sa se deschida primele hale pentru adapostirea cainilor. In aceasta vara, padocul de la Tomesti se afla deja intr-un stadiu de degradare. Scheletele metalice ridicate partial au inceput sa rugineasca. Abia dupa cazul copilului ucis de caini in Bucuresti, edilii au inceput serios sa miste lucrurile la adapost si au promis ca vor fi puse la dispozitia hingherilor primele 1.000 de locuri pentru animale din cele 3.000, atat cat sunt incluse in proiect.

„Am reusit sa tinem sub control aceasta problema sensibila. În ultimii 7 ani, 55.000 de exemplare au trecut prin padocul Miroslava, care are o capacitate de 250, 300 de exemplare. La sfârsitul lunii octombrie, speram sa deschidem padocul de la Tomesti, capabil sa adaposteasca 1.000 de câini”, a spus Ioan Apostol, director general Salubris SA.

Adapostul ocupa o suprafata de 3.550 de metri patrati si o capacitate de 3.000 de locuri. Vor fi amenajate 20 de locuri pentru animale mari, un cimitir pentru animale si un centru medical. Structura constructiei va fi demontabila, existand posibilitatea ca adapostul sa fie mutat. Lucrarile sunt executate de firma Iasicon SA, care a ofertat la licitatia organizata de municipalitate suma de 3,2 milioane lei, cu termen de executie trei luni si cu o garantie de 180 luni.

Comentarii
  • Trebuie angaat si un psiholog care sa consilieze cainele ce urmeaza a fi eutanasiat.Un bucatar care sa-i faca mancarea pe gustul lui.Un frizer care sa-l tunda in pas cu moda.Un medic ginecolog care sa se ocupe de catele cand sunt in calduri si sa le dea anticonceptionale.Un paznic sa-i pazeasca.Un ingrijitor din randul iubitorilor de caini care sa le faca curat.Ei si atunci… mai vedem.

    • pe sos. Pacurari sunt mai multe haite de caini care alearga dupa copii cand iese de la cursuri. chiar la vale de Scoala Petu Poni sunt caini care nu-i lasa pe copii sa mearga spre casa. O femeie iresponsabila cu magazinul de carne, le da mancare la acei caini care sunt grasi ca porcii de Craciun.

Adauga un comentariu