Eveniment-Social

Pagerul – un mod ieftin de a comunica

Publicat: 03 feb. 1999

•”Chiar daca folosirea pager-elor ar implica din partea abonatilor costuri ceva mai reduse, se recurge de cele mai dese ori la utilizarea telefoanelor mobile”, este convingerea reprezentantilor firmei ROMTEL Iasi.

Acestia mai adauga ca, impactul cu GSM-ul, a celor care in urma cu cativa ani foloseau cu succes pager-ele a fost surprinzator de mare. Treptat, abonatii s-au debarasat de pager-ere, preferind sa poarte cu ei un telefon mobil, cu cheltuielile suplimentare ce decurgeau din aceasta optiune. Substituirea rapida a pager-elor cu telefoanele mobile, resimtita, de altfel, pe intreg teritoriul tarii a avut drept cauza, pachetul de servicii oferit la acea vreme, nu foarte diversificat.

•ROMTEL se adreseaza micilor intreprinzatori si nu numai

In momentul de fata, ROMTEL si-a schimbat radical strategia de lucru. Bogdan Clincu, directorul zonal al firmei ROMTEL afirma cu toata convingerea, ca in scurt timp iesenii vor fi obisnuiti sa poarte la brau cate un pager, pentru simplul motiv ca nu vor primi doar mesaje de la prieteni sau parteneri de afaceri, ci vor putea primi mai multe informatii. Acestea pot fi legate de numarul service-urilor din Iasi, de mersul trenurilor s.a.m.d. In plus, zona de interes a firmei ROMTEL este localizata in institutiile publice, societati comerciale mici, cu personal nu foarte numeros, dar care poate fi contactat destul de greu. Pentru micii comercianti, care intentioneaza sa incheie contracte cu aceasta firma, s-au pregatit pachete de servicii la preturi modice.

•Aparatul este oferit gratuit

„Pe noi nu ne intereseaza sa vindem aparatele. Preferam sa dam aparatul in custodie, pe toata perioada cit clientul doreste sa-si incheie un contract cu firma ROMTEL, si sa plateasca numai abonamentul lunar. Firmele care aleg aceasta forma de comunicare cu angajatii sai, isi pot instala sofft-ul gratuit si sa transmita singure datele sau informatiile utile catre parteneri”, afirma Bogdan Clincu, care mai adauga ca exista posibilitatea tehnica de a fi instalate anumite dispozitive la ascensoare, care sa transmita celor care le intretin, informatii precise privind adresa, in cazul in care se defecteaza. La toate aceste facilitati, pe care firma ROMTEL s-a gindit sa le ofere clientilor, se adauga costurile reduse pe care le implica utilizarea pager-ului. Transmiterea oricarei informatii de pe un post telefonic in centrala ROMTEL este taxata cu un impuls (310 lei/impulsul). Asadar, aceasta solutie de comunicare poate fi acceptata si de persoanele fizice sau juridice cu venituri nu foarte mari.

Tags:


loading...

Adauga un comentariu