Magazin

Pagubitii intra cu forta in magazinele Mic.ro

Publicat: 06 mart. 2012
1

Unii dintre proprietarii de spatii inchiriate catre Mic.ro Retail si Minimax Discount au patruns in fostele magazine si au luat parti din mobilier, pentru a-si mai recupera din banii de chirii datorati lor de firmele controlate de Dinu Patriciu.

Administratorul judiciar al celor doua firme ii avertizeaza pe pagubiti ca patrunderea in aceste spatii reprezinta fapte penale, precizand ca niciunul dintre contractele de inchiriere nu a fost denuntat de administratorul judiciar.

„Atragem atentia tuturor proprietarilor de spatii care in aceasta perioada patrund fara drept in spatiile inchiriate debitoarei ca aceste actiuni reprezinta fapte penale ce vor fi aduse la cunostinta organelor abilitate, urmand ca autorii sa suporte toate pierderile materiale suferite de debitoare in legatura cu bunurile acesteia, precum si consecintele periclitarii sanselor de reorganizare a debitoarei”, arata o nota a RVA Insolvency.

„Faptul ca in cuprinsul contractelor de inchiriere au fost prevazute pacte comisorii exprese de gradul IV nu constituie un argument pentru a eluda dispozitiile procedurale aplicabile in astfel de situatii”, se mai arata in nota RVA Insolvency.

Dupa ce mai multi dintre fostii salariati ai Mic.ro i-au „bombardat” pe oficialii administratorului judiciar cu scrisori, email-uri si telefoane, dorind sa stie cand isi vor primi drepturile restante – salarii, bonuri de masa si garantiile retinute din salarii -, reprezentantii RVA Insolvency au precizat ca in prezent „nici macar nu se poate estima” o data limita pentru plata drepturilor salariatilor.

„În contabilitatea societatii Mic.ro sunt inregistrate datorii catre salariati si fostii salariati la data deschiderii procedurii – 16 februarie 2012 – provenind din drepturile salariale aferente lunii ianuarie, lunii februarie (1.02 – 16.02 2012), tichete de masa aferente lunii noiembrie 2011 si garantii retinute din salarii”, se arata intr-o nota a administratorului judiciar.
sursa: gandul.info

Adauga un comentariu