Diverse

Paine floare

Publicat: 24 mai 2011
2

Ingrediente:

1 ou
200 ml lapte
50 ml apa
50 g unt topit
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
500 g faina

Pentru uns:
1 galbenus
2-3 linguri lapte
1 lingurita boia de ardei
susan

Mod de preparare:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare+dospire. Se pun in cuva ingredientele uscate, apoi laptele amestecat cu apa calduta si untul topit. Aluatul obtinut se imparte in 7 bilute. Acestea se pun intr-o tava rotunda bine unsa cu ulei. Punem mai intai o bila in centrul tavii, apoi restul de jur imprejur, la distanta egala intre ele. Lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza din nou volumul. Galbenusul de ou il desfacem cu lapte si ungem aluatul crescut. In compozitia ce ramane se adauga boiaua de ardei si se mai unge inca o data painea. Mijlocul il presaram cu susan. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.




Adauga un comentariu