Diverse

Paine floare cu varza acra

Publicat: 24 mai 2011
2

Ingrediente:

300 g varza murata tocata fin
1 ceapa
1 morcov mic
1 cescuta suc de rosii
cimbru
marar
piper
sare
ulei

Pentru painica:
360 ml apa calduta
2 lingurite de sare
620 g faina
2 lingurite de drojdie uscata
1 ou + boia dulce pentru uns
mac
susan

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele pentru painica (mai putin oul, boiaua, macul si susanul) in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Intre timp se prepara varza: ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit in putin ulei , apoi se adauga varza tocata marunt si se lasa sa fiarba cu putin apa pana ce e gata. Se mai pune apa din cand in cand apoi se lasa sa scada bine. Se adauga si sucul de rosii si condimentele. Cand e gata se da la racit.

Din aluat se fac 3 bile mai mari si 4 mai mici. Se intind pe rand pe masa infainata, se pune pe fiecare varza, se ruleaza si apoi se strange ruloul ca un melc. Asa se procedeaza cu toate bilele de aluat. Se pun sub forma de floare intr-un vas inalt tapetat cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in vas cam 30 de minute, apoi se unge cu oul batut cu boia dulce si se presara cu mac si susan. Se coace la foc potrivit spre mic pana se rumeneste.




Adauga un comentariu