National

Painea s-ar putea ieftini

Publicat: 20 oct. 2011
Painea s-ar putea ieftini in perioada urmatoare, daca pretul graului va cobori sub 750 de lei pe tona, a anuntat, astazi, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie (ROMPAN), Aurel Popescu, potrivit Antena 3.
„Este posibil sa mancam o paine mai ieftina deoarece pretul fainii a scazut cu 30 de procente, iar graul a ajuns la 750 de lei /tona. De asemenea, recolta de grau din acest an este de o calitate exceptionala. Brutariile vor incerca sa tina de pret deoarece anul trecut pretul materiei prime a crescut de peste trei ori, iar painea s-a scumpit cu numai 10-15%. Totul depinde de cum se vor aproviziona morarii. Daca pretul fainii va scadea sub 750 de lei pe tona este posibil sa asistam si la o ieftinire a painii”, a declarat Popescu.
In acest an, productia de grau a depasit opt milioane de tone, iar in 6-7 judete in tara, graul este bun in proportie de 100% pentru panificatie, in timp ce in restul judetelor procentul mediu este de 80%.
Necesarul intern de grau este de trei milioane de tone (250.000 de tone lunar), la care se adauga alte 500.000 de tone de grau pentru samanta.


loading...

Adauga un comentariu