News Flash:

Painea si cartofii sunt alimentele de baza in Regiunea de Nord-Est

9 Noiembrie 2004
647 Vizualizari | 0 Comentarii
•Agricultorii din Regiunea de Nord Est sunt cei care consuma cele mai mici cantitati de carne, 2,7 kilograme, pe cand media pe tara este de aproximativ 3,5 kilograme •In functie de statutul ocupational, statisticile arata ca somerii au avut, in cea de-al doilea semestru al anului, cel mai mic venit, de aproximativ 7,6 milioane lei pe cap de locuitor •In Regiunea de Nord Est s-a inregistrat cel mai mare consum de cartofi, 4,7 kilograme pe cap de locuitor, mult peste media pe tara de 3,9 kilograme •In acelasi timp, pensionarii din Moldova consuma cea mai mare cantitate de paine

Conform ultimelor date statistice furnizate de catre Institutul National de Statistica in ceea ce priveste venitul populatiei, acestea arata ca media venitului pe tara pe cap de locuitor se ridica in cel de-al doilea trimestru al acestui an, la aproximativ 10 milioane lei, iar cel al cheltuielilor la 9,6 milioane lei. Totodata, in trimestrul doi al acestui an, consumul pe tara de cartofi a fost de 3,9 kilograme in intervalul de 90 de zile, pe cap de locuitor, in timp ce, in ansamblul gospodariilor din Regiunea de Nord Est s-a inregistrat cel mai mare consum de cartofi, de 4,7 kilograme pe cap de locuitor, mult peste media pe tara. Ca si in cazul painii, categoria sociala care consuma cea mai mare cantitate de cartofi sunt pensionarii, 4,05 kilograme, pe cand agricultorii sunt cei care consuma cea mai redusa cantitate de cartofi, 3,62 kilograme la 90 de zile. Tot agricultorii din Regiunea de Nord Est sunt cei care consuma cele mai mici cantitati de carne, 2,7 kilograme, pe cand media pe tara este de aproximativ 3,5 kilograme. In ceea ce priveste veniturile trimestriale, in functie de statutul ocupational al locuitorilor, statisticile arata ca veniturile cele mai mari le au salariatii, care au avut in aceasta perioada castiguri de aproximativ 14 milioane lei pe cap de locuitor iar la polul opus sunt situati somerii care au avut un venit de aproximativ 7,6 milioane lei pe cap de locuitor. Nici pensionarii nu au fost o categorie favorizata, avand un venit, in medie de aproximativ 7,7 milioane lei. In ceea ce priveste consumul de produse agroalimentare, la nivel de tara, cel mai consumat produs este painea, un consum de aproximativ 9,7 kilograme, la trei luni de zile, iar categoria sociala care cumpara cel mai des acest produs in Regiunea de Nord Est sunt pensionarii, cu un consum de 9,99 kilograme. Cel mai mic consum de paine se inregistreaza in randul agricultorilor, 9,02 kilograme si in randul salariatilor, 9,6 kilograme. Cartoful este un aliment care se consuma in cantitati relativ apropiate in toate categoriile de gospodarii. Categoria sociala in randul careia se inregistreaza cel mai mare consum de carne si preparate din carne sunt salariatii, cu un consum de 3,8 kilograme. Asa cum este de asteptat, cel mai mare consum de malai in Regiunea de Nord Est se inregistraza in randul agricultorilor, 2,7 kilograme, pe cand media consumului de malai la nivelul tarii este de aproximativ 1,3 kilograme. Cel mai mic consum de malai este inregistrat in randul salariatilor din aceeasi regiune, un consum de 0,8 kilograme.
Aurelia BOTEZATU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012581 (s)