Din lumea filmului

Palatul Pionierilor, de Bobby Paunescu, din 4 decembrie in cinematografe

Publicat: 30 nov. 2015
3

Palatul Pionierilor, in regia lui Bobby Paunescu, se va lansa vineri in cinematografele noastre, dupa ce – la inceputul acestui an – a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului de Film de la Sundance – cel mai mare festival de film independent din America.

Filmul releva prima experienta sexuala – mai mult sau mai putin reuṣita – a unor tineri din Romania anilor ’90. In „Palatul Pionierilor” doi adolescenti decid sa nu dea greṣ ṣi aleg sa consume momentul ȋntr-o casa de toleranta sub ȋndrumarea ṣi protectia lui Ion, un personaj interlop. Lucrurile par sub control pȃna cȃnd un coleg de liceu invidios raspȃndeṣte zvonul ca „doamnele” pe care le-au frecventat ar putea avea SIDA, fapt ce le ȋngrijoreaza pe prietenele lor care sunt determinate sa-si faca analize.

Vezi si Actrita Amy Poehler va primi o stea pe Walk of Fame

Personajele principale, Veronel si Mihnea, fac fata unei avalanse de evenimente starnite chiar de ei, cu ingeniozitatea ṣi inocenta specifice varstei. Filmul, tragic de altfel, ne dezvaluie un grup de liceeni care vor sa se maturizeze intr-o societate care pare mai tanara si mai frivola decat ei insisi, situatie care genereaza multe momente comice.

Filmul regizat de Bobby Paunescu este realizat cu participarea absolventilor clasei de actorie MM Film Academy – Costin Cambir, Toto Dumitrescu, Maria Bata, Adina Stetcu, Olivia Nita, Cristian Malaele, Alice Halpert, Stefan Bostina, Alice Peneaca, etc, alaturi de actori cunoscuti – Doru Ana, Ioana Pavelescu, Florin Kevorkian, Mihai Dorobantu, dar si invitati speciali –  producatorul Dragos Savulescu.

Filmul a beneficiat de o echipa de profesionisti in domeniu. Imaginea este a lui Viorel Sergovici, costumele au fost realizate de Tora Dumitrescu, scenografia filmului poarta semnatura lui Mihai Dorobantu. Coloana sonora include melodiile specifice Bucurestiului si totodata muzica special compusa de Noah Potter.

Adauga un comentariu