Info Turism

Palatul țarului Nicolae al II-lea va fi redeschis pentru public

Publicat: 04 dec. 2019

Palatul țarului Nicolae al II-lea. Palatul în care au trăit ultimii reprezentanţi ai dinastiei Romanov a fost complet renovat şi va fi deschis pentru public în 2020, au anunţat autorităţile ruse. Aici, în această clădire impresionantă, au locuit membrii familiei tarului Nicolae al II-lea până la Revoluţia din 1917.

Reşedinţa principală pentru țarul Nicolae

Palatul Alexander a fost construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Acesta este situat în apropiere de Sankt Petersburg şi a fost utilizat ca reşedinţă principală de ultimul tar al Rusiei timp de 12 ani, de la Revoluţia din 1905 şi până la Revoluţia din 1917. Masacrul sângeros din 1917 avea să pună capăt dinastiei Romanov.

Clădirea a intrat în renovare începând din 2012 şi a fost complet închisă pentru public în 2015. Palatul se afla în Puşkin, în perimetrul fostei reşedinţe imperiale Tarskoe Selo. Aici se află şi alte edificii şi parcuri, vizitate de un număr mare de turişti.

„Palatul Alexander era unic. Era destinat pentru viaţa intimă a familiei imperiale, care trăia destul de izolată”, a explicat Olga Taratyanova, directoarea Muzeului Tarskoe Selo, cu ocazia prezentării operaţiunilor de renovare a palatului.

Din acea clădire, construită în stil neo-clasic, vor fi deschise pentru turişti opt săli, inclusiv un salon, un cabinet şi camera de dormit a tarului Nicolae al II-lea şi a soţiei sale, împărateasa Alexandra Fedorovna.

Lucrările de renovare au vizat în principal podelele, tapiseriile şi tavanele. Ele au permis, de asemenea, descoperirea unei camere de toaletă decorată în stil maur. Aici, potrivit fotografiilor din epoca, Nicolae al II-lea îşi petrecea mult timp.

Acea cameră, ce include şi o mică piscină, a fost divizată în două spaţii şi ascunsă apoi în perioada sovietică.

Palatul țarului Nicolae al II-lea. Clădirea, cruţată de nazişti

Spre deosebire de alte palate din împrejurimile oraşului Sankt Petersburg, Palatul Alexander nu a fost distrus de nazişti în momentul invadării fostei URSS. Clădirea a găzduit pentru o vreme sediul local al Gestapo-ului german şi o închisoare.

Potrivit experţilor, interioarele palatului au fost avariate şi parţial distruse după Al Doilea Război Mondial, când fosta rezidenta imperială a fost transformată într-un institut militar sovietic.

„În epoca URSS, s-a făcut absolut orice pentru a distruge amintirea familiei imperiale”, a subliniat Nikita Yavein, arhitectul care a coordonat restaurarea palatului.

Edificiul a fost inclus în Complexul Muzeal Tarskoe Selo abia în 2009.

După ce a abdicat în 1917, tarul Nicolae al II-lea a fost plasat în arest la domiciliu, în Palatul Alexander. Aici a locuit alături de soţia lui şi de cei cinci copii ai lor.

Toţi cei şapte membri ai familiei imperiale ruse au fost trimişi apoi în Tobolsk, în Siberia, şi în cele din urmă la Ekaterinburg, în regiunea Ural, unde au fost executaţi de bolşevici pe 17 iulie 1918.loading...

Adauga un comentariu