Magazin

Pana unde poate merge inventivitatea romanului?

Publicat: 23 mai 2012

Vezi metoda incredibila inventata de soferi romani pentru a fura motorina din masina de serviciu, din mers, la autoturismele fara sisteme de supraveghere prin GPS.

Daca exista implementat un sistem de monitorizare prin GPS care are functionalitati de citire a nivelului din rezervor, metodele „clasice” ies din calcul, insa exista o varianta extrem de inventiva pentru a subtiliza o parte din combustibil, afirma Adrian Dinu, director general SAS Grup, liderul pietei sistemelor de supraveghere a flotelor auto prin GPS.

Unii soferi conecteaza un furtun la returul de combustibil din injectoare, care apoi distribuie motorina pe de o parte inapoi in rezervor – unde trebuie de fapt sa ajunga -, iar pe de alta parte in vasul pentru lichid de parbriz, pe care l-au golit in prealabil.

„In regim de functionare a motorului unui camion, in vas se strang cca 5l de motorina la fiecare 30-60 de minute. Soferii respectivi scot carburantul din vasul de lichid pentru parbriz si isi umplu canistrele, iar cand termina tura, inainte de a preda masina, refac circuitul normal…”, explica Adrian Dinu. Astfel de furturi pot fi depistate ori in flagrant, ori prin compararea citirii consumului de la calculatorul de bord cu consumul real la injectoare, cu ajutorul unui senzor.

Sursa: zf.roloading...

Adauga un comentariu