Actualitate

Panarama de pe lume intre doi ginecologi din Iasi. Interesele sunt uriase

Publicat: 02 mart. 2016
1

@ Scandalul este departe de a se finaliza @ Cei doi medici ginecologi urmeaza sa se prezinte in fata unei comisii superioare @ Reclamatii au fost de ambele parti @ Este greu de spus in momentul de fata cum se va finaliza acest scandal @ S-ar putea ca ambii medici sa fie sanctionati

Concursul pentru postul de conferentiar la obstetrica-ginecologie a provocat un scandal imens. Trei sefi de lucrari de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iasi, medici la Maternitatea Cuza Voda, s-au inscris pentru acest post didactic. Scandalul a izbucnit inainte de inceperea concursului, care a avut loc vineri, 26 februarie 2016. Candidatii, medicii Bogdan Doroftei, Dragos Nemescu, coordonatorul Compartimentului de medicina materno-fetala si gravide cu risc, Emil Anton, au obtinut un punctaj dupa ce membrii comisiei au analizat documentele depuse la dosar. In cursa au ramas medicii Emil Anton si Dragos Nemescu, pentru ca Bogdan Doroftei a obtinut un punctaj mult mai mic fata de contracandidati.

Diferenta de punctaj dintre dr. Anton si dr. Nemescu a fost aproape nesemnificativa, motiv pentru care, ambii au depus contestatie cu o zi inainte de concurs. Concursul a mers mai departe si cei doi s-au prezentat la examen. Rezultatele finale au declansat un alt val de nemutumiri, iar cei doi medici s-au reclamat reciproc la Comisia de etica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie. Luni, 29 februarie 2016, atat medicul Emil Anton, cat si medicul Dragos Nemescu au depus reclamatie la comisia superioara a institutiei de invatamant superior medical din Iasi. In urma concursului, dr. Anton are cu o sutime mai mult decat dr. Nemescu.

Astfel, postul de conferentiar ar trebui sa-i revina medicului Emil Anton, dar contracandidatul sau se considera nedreptatit. Colegii acestora sustin ca ambii ar merita sa obtina gradul didactic de conferentiar. Deocamdata, membrii comisiei de etica de la UMF nu s-au pronuntat. Este greu de luat o decizie in acest caz si conform informatiilor detinute, s-ar putea ca acest concurs sa fie anulat, urmand ca postul sa fie scos la concurs anul viitor. Presedinta comisiei de concurs, prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa SMURD Iasi, a refuzat sa comenteze. Din comisia de examen a facut parte si prof. dr. Nicolae Suciu, presedintele Societatii Romane de Obstetrica si Ginecologie.

Nu este primul concurs in care ginecologii se reclama

Medicul Emil Anton a candidat si anul trecut pentru un post de conferentiar la UMF Iasi, alaturi de sotii Demetra si Razvan Socolov. Atunci, universitatea a scos la concurs doua posturi, ambele fiind ocupate de medicii Demetra si Razvan Socolov, ultimul fost director medical la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Medicul Emil Anton a cadidat in toamna anului trecut si la concursul organizat pentru postul de manager la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Acesta a contestat candidatura conf. dr. Iolanda Blidaru, singurul contracandidat, pentru ca aceasta nu a depus la dosar certificatul de absolvire a Scolii Nationale de Management Sanitar. Concursul a fost castigat de medicul Iolanda Blidaru. Medicul Anton a deschis actiune in instanta si a contestat actul administrativ prin care a fost validat concursul. In prezent, procurorii de la DNA Iasi au inceput cercetarile, dupa ce juristul maternitatii, Daniela Bura, a depus o plangere in care sustine ca examenul a fost fraudat. Nu se stie daca procurorii nu vor fi sesizati si in legatura cu examenul de conferentiar la obstetrica ginecologie de la UMF.

Comentarii
 • Cineva trebuie sa analizeze modul de notare din comisie, sa-si dea seama cat de mult si cat de imoral a fost ajutat Nemescu pentru a nu fi descalificat! Dragi profesori, cu noul rector si cu doamna Cimpoiesu presedinte al comisiei, de ce nu vreti sa dati tonul la o revigorare a sistemului de invatamant de la UMF?

 • Este clar, si o stie toata lumea, ca dr. Anton Emil nu cotizeaza pentru obtinerea de anumite functii si de aceea i se pun bete-n roate. Sistemul romanesc nu se poate adapta la ceea ce asteapta dr. Anton, adica la o participare si o evaluare corecta a candidatilor. Cum totul se aranjeaza , ca in cazul amintit in articol, iar dr. Anton participa fara ,,sustinere” e si normal sa apara astfel de situatii penibile. E si normal ca dr. Anton sa fie nemultumit in masura in care dansul este foarte bine pregatit dar postul este promis unui ,,sustinut” mai putin pregatit profesional. Tragem speranta ca odata cu plecarea vechii conduceri UMF-iste lucrurile sa intre pe un fagas normal iar golaniile sa dispara …incet, incet. Acest concurs poate fi un inceput.

 • Doamne, cata naivitate! care este noua conducere? Este aceeasi, adica in umbra este Astarastoae, D. Drugus, Azoicai, fostii prorectori, etc., intr-un cuvant:GASCA!

 • UMF-ul este un sistem mafiot, cine cotizeaza mai mult acela primeste …recompensa…Cum adica, sa fie anulat concursul? Asa zice Regulamentul? Daca un candidat la admitere pica pt o sutime se anuleaza concursul? UMF Iasi este celebra pt lipsa de Etica si pt aservirea la diverse interese….E foarte clar ca dr . Anton nu e printre favoriti nici la UMF nici la maternitate…dar, totusi….Toate concursurile ar trebui tinute de DNA cumva? ASA s-a ajuns?

 • Din cauza acestui poreclit ,,medic” Sef Lucrari Dr. Nemernicescu, fin al ,,celui mai influent profesor din obstetrica ginecologie” din Iasi, fin care i-a facut dosarul de profesor, sclavul personal al acestui ,,profesor”, a fost inlaturat din Cuza Voda Conf. Univ. Dr. Eugen Ancuta, celalat fin al aceluiasi profesor, care nu a acceptat sa-i fie sclav, cei mai bun Cercetator Stiintific din Romania, cu un CV impresionant, asa cum am vazut la Ministerul Educatiei si Cercetarii…..si colaborator al unuia din cei mai buni ginecologi dr. Anton!

 • CONCURSUL DE MANAGER NU A FOST CASTIGAT CI ” ACORDAT”.DIRECTOAREA MEDICALA STIE DE CE.
  COMPETENTA,BUNUL SIMT SI CORECTITUDINEA NU SUNT AGREATE DE ” marimile” DIN CUZA VODA.
  SISTEMUL INFECT DIN CUZA VODA MIROASE DIN CE IN CE MAI TARE.
  ESTE ADEVARAT. ”PROFESORUL” ??? DEMISIONAT DE NICOLAESCU SI DEMISIONAR DE NEVOIE DA IN CAP ORICAREI PERSOANE CARE NU II PUPA DOSUL INFECT.
  DAR ISI VA GASI SI EL NASUL.

Adauga un comentariu