Stiri

Panasonic + Samsung + Sony = Full HD 3D Glasses Initiative

Publicat: 09 aug. 2011

Panasonic, Samsung, Sony si XPAND 3D au semnat luni un protocol prin care isi unesc fortele in cadrul proiectului Full HD 3D Glasses Initiative, urmand sa dezvolte impreuna tehnologiile IR si Bluetooth – enabled RF pentru ochelarii 3D activi.

Cele patru companii vor lucra impreuna la dezvoltarea si licentierea tehnologiei pentru ochelarii 3D cu conexiune RF (radio-frequency), inclusiv a protocoalelor RF ce stau la baza comunicarii intre ochelari si ecranele 3D compatibile, precum televizoarele, monitoarele de computere, proiectoarele sau sistemele cinema 3D ce functioneaza acum cu ochelari activi XPAND.

Standardizarea va include totodata si multiple protocoale pentru comunicarea in sistem IR (infra-red) intre ochelarii 3D si ecranele 3D, de la cele dezvoltate de catre Panasonic si XPAND 3D*, pan? la protocoalele companiilor Samsung si Sony.

Licenta pentru tehnologiile standardizate generate in cadrul nou anuntatei Initiative Full HD 3D Glasses va fi lansata în septembrie 2011, moment la care va începe ?i dezvoltarea unor noi modele de ochelari 3D construiti pe baza acestor standarde, urmand ca acestia sa fie comercializati pe piata din 2012.

Cele patru companii anunta ca prin aceasta initiativa isi doresc sa impulsioneze utilizarea pe scara larga a ochelarilor 3D activi.

Initiativa Full HD 3D Glasses va ajuta la adoptarea pe scara larga a tehnologiilor care ofera consumatorilor cea mai buna si mai realista experienta 3D”, a declarat Jurack Chae, vicepresedinte in cadrul echipei R&D Samsung Electronics, Virtual Displays Business.

Prin aceasta alianta dorim cu totii sa rezolvam o parte din problemele critice pe care acest domeniu le resimte acum si sa imbunatatim astfel experienta consumatorilor de continut 3D. Credem ca tehnologia 3D activa este cea mai potrivita metoda pentru generarea de imagini Full HD (1080p) pentru fiecare ochi, conferind consumatorilor cea mai buna experienta 3D”, a explicat si Jun Yonemitsu, deputy senior general manager, Home Entertainment Development Div., în cadrul Sony Corporation.

Bluetooth SIG sprijina eforturile industriei producatorilor de tehnologii 3D in vederea standardizarii tehnologiei Bluetooth pentru ochelarii 3D.loading...

Adauga un comentariu