Stiri

Panasonic va asigura prima transmisie live 3D din lume a Jocurilor Olimpice, in cadrul Olimpiadei de la Londra

Publicat: 06 sept. 2011
In premiera mondiala, Panasonic va transmite live 3D Jocurile Olimpice de la Londra, in parteneriat cu SOD si COI

Compania Panasonic, furnizorul oficial al Jocurilor Olimpice in materie de echipamente audio si video, Comitetul Olimpic International si Serviciul Olimpic de Difuzare au anuntat incheierea unui parteneriat menit sa asigure, in premiera mondiala, transmiterea live 3D a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Parteneriatul va duce la prima difuzare 3D HD live din istoria Jocurilor Olimpice si va permite publicului de pe tot globul sa urmareasca cel mai important eveniment sportiv al lumii in format 3D.

Difuzarea in format 3D va acoperi momente semnificative din desfasurarea Olimpiadei din 2012, precum ceremoniile de deschidere si inchidere, competitiile de atletism, gimnastica sau inot. Imaginile vor fi preluate si furnizate partenerilor din lumea intreaga care detin drepturi de difuzare. Serviciul Olimpic de Difuzare (SOD) va asigura o acoperire a evenimentului in format 3D cu o durata de peste 200 de ore, utilizand tehnologie 3D Panasonic, printre care se vor regasi AG-3DP1, o camera video profesionala P2HD Full HD 3D.

“Jocurile Olimpice au marcat dintotdeauna un pionierat in dezvoltarea tehnologiilor de difuzare TV, fiind un reper in inovatie inca de la prima transmisiune live ce a avut loc la Londra in anul 1948. Suntem mandri ca am putut fi alaturi de Olympic Host Broadcaster inca de la prima difuzare digitala, in 1992, la Barcelona si pana la prima difuzare HD, in 2008, la Beijing. Acum suntem onorati sa anuntam parteneriatul cu SOD si Comitetul Olimpic care va oferi un adevarat spectacol oamenilor din toate colturile lumii, odata cu prima difuzare live 3D din istorie a Jocurilor Olimpice. Fara indoiala, Olimpiada de la Londra din 2012 va asigura un continut video extraordinar pentru intreaga piata 3D iar televiziunea 3D va aduce schimbari majore in felul in care oamenii urmaresc si traiesc acest eveniment sportiv semnificativ, chiar in sufrageriile lor”, a declarat Takumi Kajisha, Managing Executive Officer al Panasonic.

“In ultimii 20 de ani, Panasonic a fost un partener de nadejde pentru Miscarea Olimpica si pentru Olympic Host Broadcaster” a declarat Manolo Romero, Director general al Serviciului Olimpic de Difuzare. “Suntem mandri sa anuntam ca vom reusi prin acest parteneriat sa difuzam live in format 3D primele Jocuri Olimpice si suntem increzatori ca aceasta transmisiune fara precedent va reprezenta un real succes si datorita tehnologiei 3D oferite de catre Panasonic. Nu in ultimul rand, credem ca aceasta prima productie live in format 3D a Jocurilor Olimpice va face ca Olimpiada de la Londra din 2012 sa devina unul dintre cele mai importante evenimente din istoria tehnologiilor de difuzare.” a adaugat Manolo Romero.

In spiritul sloganului sau olimpic, ” Pasiunea ne uneste”, compania Panasonic nu asigura aceasta experienta unica prin care telespectatorii din intreaga lume se vor bucura de Jocurilor Olimpice in format 3D numai prin difuzarea in sine, ci si prin intermediul tehnologiei audio-video avansate, care include de la echipamente profesionale de difuzare pana la cele destinate consumatorului final, precum televizoarele Full HD 3D, Blu-ray playere-le 3D si sistemele de home entertainment.loading...

Adauga un comentariu