National

Pandemia a determinat românii să citească! Vezi care sunt titlurile cele mai râvnite

Publicat: 29 iul. 2020
Pandemia a determinat românii să citească! Vezi care sunt titlurile cele mai râvnite
Pandemia a determinat românii să citească! Vezi care sunt titlurile cele mai râvnite

Pandemia a determinat românii să citească! Vezi care sunt titlurile cele mai râvnite. Distanțarea socială a adus și un lucru bun printre noi: cărțile. Nu doar criza de sănătate în care ne aflăm a forțat oamenii să citească, ci și vacanța de vară are un impact major. Astfel că, s-a înregistrat o creștere a vânzării de carte din categoria Beletristică, în primele 7 luni ale anului. Acest lucru reprezintă că oamenii au comandat cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019, conform unei librării online.

Românii citesc tot mai mult cărți recomandate

Cele mai multe cărți au fost achiziționate din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov, iar comanda medie a crescut cu 15% în această perioadă, ajungând aproape de 100 lei.

„Cărţile însoţite de recenzii şi review-uri se numără printre bestseller-urile verii pe Libris.ro, semn că românii citesc tot mai mult cărţi recomandate, mai ales când vine vorba de beletristică. În topul aprecierilor cititorilor se află autori străini contemporani consacraţi, dar şi poveşti inspiraţionale locale, precum volumul 27 de paşi, semnat de Tibi Uşeriu. Perioada de distanţare socială, dar şi vacanţa de vară au coincis cu o creştere semnificativă a vânzărilor de carte din categoria Beletristică pe Libris.ro. Astfel, în primele 7 luni ale anului au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019”, se arată în comunicatul Libris.ro

În urma unui sondaj realizat de librăria online cu ocazia Zilei Prieteniei, celebrată la 30 iulie, la care au răspuns 1.000 persoane, aproape 20% dintre cititori au declarat că aleg mai bine de jumătate din titlurile achiziţionate la recomandarea prietenilor.

Care a fost cel mai râvnit titlu. Pandemia a determinat românii să citească!

Cea mai căutată carte a fost „Pacienta Tăcută” scrisă de autorul Alex Michaelides. În lunile mai-iunie, în preferințele românilor s-a aflat romanul „Iartă-mă că te-am iubit” de Ela E.H, titlu care conduce şi top 10 al celor mai bine vândute titluri de beletristică în 2020.

Ce este Libris.ro

Librăria online Libris.ro este o afacere 100% românească, fondată în 2009, şi cea mai mare librărie online din România. Aceasta, în 10 ani de la înființare, a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume.

În luna decembrie a anului 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizaţiei „Salvaţi Copiii” în proiectul de reducere a mortalităţii infantile în România. Cu ajutorul cititorilor care au donat s-au strâns peste 380.000 euro, sume folosite integral pentru dotarea cu echipamente medicale a 10 maternităţi din România.

De asemenea, în luna martie a anului 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself – Oferă-ţi timp pentru lectură, proiect prin care îşi propune să recomande lectura din perspectiva unei activităţi care înseamnă respect faţă de sine, preocupare pentru autocunoaştere şi dezvoltare.

Adauga un comentariu