Coronavirus

Pandemia COVID-19, combătută prin yoga! Așa recomandă premierul uneia dintre cele mai afectate țări

Publicat: 19 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pandemia COVID-19 combătută prin yoga Așa recomandă premierul uneia dintre cele mai afectate țări
Pandemia COVID-19, combătută prin yoga! Așa recomandă premierul uneia dintre cele mai afectate țări

Pandemia COVID-19, combătută prin yoga! Așa recomandă prim-ministrul Indiei, Narendra Modi. Acesta a transmis că exercițiile yoga combat noul coronavirus deoarece acestea contribuie la construirea unui „scut” imunitar împotriva virusului, scrie AFP.

„Ştim cu toţii că până acum nimeni în lume nu a reuşit să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19″, a declarat liderul indian într-un videoclip publicat joi, cu câte va zile înainte de celebrarea, duminică, a Zilei Internaţionale Yoga.

„Acesta este motivul pentru care în prezent doar o imunitate puternică poate acţiona ca un scut protector sau o gardă de corp pentru noi şi pentru cei dragi (…) Yoga este un prieten fidel în construcţia acestui scut protector”, a continuat şeful guvernului indian într-un mesaj publicat pe canalul său de Youtube.

De la venirea sa la putere în 2014, acest naţionalist hindus a fost un fervent promotor al practicilor şi tratamentelor tradiţionale indiene, pe care le foloseşte în special ca instrumente de influenţă culturală în străinătate. El a obţinut de la Organizaţia Naţiunilor Unite declararea zilei de 21 iunie drept Ziua Internaţională Yoga.

„Yoga are un potenţial benefic pentru provocările psihice, fizice şi psihologice”, a precizat el.

Pandemia COVID-19, combătută prin yoga: Homeopatia tradiţională, propusă de un ministru indian!

Ministerul indian pentru Medicină Tradiţională a publicat recent o serie de sfaturi despre modul în care Ayurveda sau homeopatia tradiţională i-ar putea ajuta pe indieni să lupte împotriva noului coronavirus.

Numeroşi experţi medicali, inclusiv de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, consideră că nu există „dovezi ştiinţifice că aceste remedii alternative pot preveni sau vindeca COVID-19„.

India este în prezent a patra ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de infecţii cu noul coronavirus, cu 12.573 de decese la 380.532 de cazuri confirmate, potrivit statisticilor oficiale.

Americanii s-au „tratat” preventiv de coronavirus cu clor și vopsea de păr

Unii oameni care au început să își spele legumele și fructele în clor sau chiar să își îmbibe pielea în aceste substanțe, scrie The Guardian.

O femeie din SUA este protagonista unei astfel de povești. Ea și-a pus legumele și alte alimente în chiuvetă, a turnat peste ele soluție de înălbitor, oțet și apă fierbinte și le-a lăsat să se îmbibe. Curând, mirosul de clor din casă a devenit insuportabil, iar femeia a ajuns la spital cu dificultăți în respirație.

Un bărbat din Arizona a murit după ce a consumat substanțe folosite pentru curățarea acvariilor, în timp ce soția sa a ajuns în stare gravă la spital. Substanța care conținea un compus din clorochină, a fost băută de cei doi după ce l-au văzut pe Donald Trump recomandând hidroxiclorochina în timpul unei conferințe de presă.

Centrele care se ocupă de dezintoxicări și tratarea otrăvirilor au fost afectate în această perioadă de mulțimea de oameni care au sunat disperați după ce folosiseră dezinfectanți și alte materiale de curățat în moduri cât se poate de „ingenioase”.

În alte părți ale lumii, volumul a rămas constant sau chiar a scăzut. În Regatul Unit, solicitările legate de otrăviri accidentale au scăzut cu 13% în martie și aprilie, iar în Europa continentală tendințele au fost similară. Într-un alt caz, o femeie a băut vopsea de păr pentru a se dezinfecta. Substanța i-a produs pe lângă o reacție alergică și o arsuri pe țesuturi.

Alți oameni au început să ia hidroxiclorochină în cantități foarte mari după ce Donald Trump a anunțat că el ia medicamentul și după ce a încercat să îl promoveze pe cât posibil ca formă de prevenție împotriva COVID-19. Hidroxiclorochina nu a demonstrat eficacitate clinică în tratarea coronavirusului, spun specialiștii.

Adauga un comentariu