Culinar

Pandișpan cu mure, un desert dulce-acrișor irezistibil. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Publicat: 09 aug. 2022
pandispan cu mure
Pandișpanul cu mure este un desert ușor de făcut acasă, gustos și rafinat.

Dacă vrem să pregătim ceva dulce acasă cu fructe de sezon, ideal este savurosul pandișpan cu mure, un desert dulce-acrișor irezistibil. Acesta este ușor de făcut, iar aromele și blatul pufos ne vor aminti de vremea copilăriei. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Pandișpan cu mure, un desert irezistibil

Când vine vorba de pufosul pandișpan, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la pandișpanul simplu cu lapte, până la cel cu fructe, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pandișpanul cu mure este un deliciu aparte, fiind pe placul multora dintre noi. Acest desert dulce-acrișor este simplu de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit.

Deliciosul pandișpan cu mure poate fi servit dimineața la o cafea, dar și la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale și aromate, putem pregăti și o gustoasă prăjitură cu mere caramelizate. Aceasta are un gust aparte, amintind de vremea copilăriei. De la masă nu trebuie să lipsească la ceas aniversar o prăjitură cu ciocolată și vișine. Acest desert dulce-acrișor este rafinat, gustos și ușor de făcut.

Pandișpanul cu mure este desertul sezonului, fiind un deliciu care îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.

Rețeta unui pandișpan de casă pufos, gustos și aromat

Pentru a pregăti savurosul pandișpan cu mure vom avea nevoie de 6 ouă, 6 linguri de zahăr tos, 6 linguri de făină, 1 linguriță de praf de copt, 1 praf de sare, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 2 linguri de unt topit, 250 g de mure și 250 g de afine.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilat peste albușuri și se amestecă până când obținem o compoziție spumoasă și omogenă. După aceea se adaugă și gălbenușurile și se mixeaxă din nou. Ulterior se pune făina, 1 linguriță de praf de copt și untul topit. Se amestecă din nou până compoziția devine cremoasă și fină.

Se unge cu unt tava de copt și se toarnă în tavă jumătate din compoziția de pandișpan, apoi se pun murele și afinele în strat uniform. După aceea se toarnă în tavă și restul de compoziție apoi se dă la cuptor timp de 10 minute.  Se scoate tava și se adaugă încă un strat de mure deasupra, apoi se pune din nou pandișpanul la cuptor.

Se poate verifica dacă pandișpanul este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final, se scoate din cuptor pandișpanul cu mure și se lasă la răcit. Cu siguranță vom obține un desert savuros și aromat. Dacă vrem să pregătim pe lângă acest pandișpan dulce-acrișor și un desert cu un aspect inedit, ideal este checul în 3 culori. Acesta este pe placul multora dintre noi, amintindu-ne de vremea copilăriei și de preparatele tradiționale făcute de bunica.

Pandișpanul cu mure este un desert ușor de făcut acasă, gustos și rafinat. Acest deliciu poate fi pregătit la mesele festive alături de alte prăjituri savuroase. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat și pufos.




Adauga un comentariu