Culinar

Pandișpan cu prune, aromat și pufos. Trucuri simple pentru un desert de casă delicios

Publicat: 04 oct. 2022
Pandișpan cu prune aromat și pufos. Trucuri simple pentru un desert de casă delicios
Pandișpanul cu prune este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un desert de casă irezistibil.

Dacă vrem să pregătim rapid un desert savuros, ideal este un pandișpan cu prune, aromat și pufos. Acesta este pe placul multora dintre noi și este ușor de făcut. Pandișpanul cu prune poate fi pregătit la mesele festive, dar poate fi făcut ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu. Iată câteva trucuri simple pentru un desert de casă delicios.

Pandișpan cu prune, aromat și pufos

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute după rețeta de odinioară a bunicii, putem pregăti foarte ușor o prăjitură cu mere caramelizate. Acest deliciu este ideal la ceas aniversar, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, cu siguranță îi vom cuceri pe toți cei de la masă.

De asemenea, un desert irezistibil este pufosul pandișpan de casă. Fie că este făcut cu mure, cu vișine sau cu prune, acesta este savuros și va aminti de vremea copilăriei.

Pandișpanul cu prune este adorat de cei mici, dar este preferat și de cei mari. Acest desert poate fi servit dimineața alături de o cafea aromată, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat culinar desăvârșit. Pandișpanul este un desert clasic, simplu, ușor de făcut, dar extrem de gustos.

Cum să pregătești acasă un desert delicios

Pentru pandișpanul cu prune vom avea nevoie de 6 ouă, 270 g de făină, 210 g de zahăr, 210 ml de ulei de floarea soarelui, 1 pliculeț de praf de copt, coajă rasă de la o lămâie și 400 g de prune fără sâmburi.

Mai întâi se spală prunele, se scot sâmburii și se lasă prunele la scurs. După aceea se pregătește compoziția pentru pufosul pandișpan. Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat spumă cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când se obține o compoziție spumoasă.

La fel se procedează și cu gălbenușurile. Acestea se bat spumă cu mixerul și se adaugă uleiul, coaja de lămâie, apoi se amestecă din nou până când toate ingredientele se omogenizează.

Compoziția de gălbenușuri se pune peste cea de albușuri și se amestecă din nou cu mixerul. Se adaugă treptat făina, praful de copt și se amestecă cu o lingură mare până când făina se încorporează. Se taie prunele cubulețe și câteva felii pentru decor. Se pun prunele în compoziția de pandișpan și se amestecă ușor.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția preparată și se unifomizează. Se pun prunele feliuțe pe toată suprafața pandișpanului apoi se bagă tava la cuptor timp de 30 de minute. Putem verifica dacă pandișpanul este gata aplicând testul cu scobitoarea.

Când pandișpanul cu prune s-a copt suficient, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr apoi se taie felii pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține un desert aromat, gustos și pufos.

Pandișpanul cu prune este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un desert de casă irezistibil. Pandișpanul este pe placul multora dintre noi, fiind ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Adauga un comentariu