Dulciuri

Pandispan cu visine

Publicat: 31 ian. 2012

Ingrediente:

4 oua
15 linguri cu varf faina
12 linguri zahar
9 linguri ulei
15 linguri lapte caldut
1 plic praf de copt
aproximativ 700-800 g visine fara samburi
mirodenii

Mod de preparare:

Mixati ouale impreuna cu mirodeniile si zaharul pana se obtine o crema groasa, alba si stralucitoare, astfel veti sti ca s-a topit zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, lapte putin cate putin, iar la sfarsit, se incorporeaza faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt. Se va obtine un aluat pufos si aerat,cu o consistenta un pic mai groasa decat cea a aluatului de clatite.
Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse. Se da la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita.
Se serveste dupa preferinta, pudrata cu zahar pudra sau simpla.
Pandispan cu visine pregatit de Craita.



loading...

Adauga un comentariu