International

PANICA in Danemarca. Un spital, o scoala si o universitate, tintele unor AMENINTARI cu BOMBA

Publicat: 06 mai 2015
1
O universitate, un spital si o scoala publica din Danemarca au fost marti tintele unor amenintari cu bombe, in incidente separate petrecute in mai putin de patru ore. Astfel, primul apel legat de prezenta unei bombe a fost facut in jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), la Universitatea din Aarhus. Studentii si personalul universitatii au fost informati despre amenintare, dar politia din provincia Iutlanda de Est a aflat la scurt timp ca a fost vorba despre o alarma falsa, potrivit thelocal.dk.
Cu cateva minute inainte de ora 11:00 (09:00 GMT), un barbat a telefonat la politia din Iutlanda de Sud si a anuntat ca la scoala Rodding din municipalitatea Vejen a fost plasata o bomba. Scoala a fost evacuata ”fara panica”, potrivit unui comunicat de presa al politiei. La locul incidentului au fost trimisi experti pirotehnisti, iar la scurt timp a fost arestat un localnic in varsta de 36 de ani, in momentul in care acesta iesea din locuinta.
A treia amenintare cu bomba a vizat Spitalul universitar din Aalborg. Politia din provincia Iutlanda de Nord a declarat ca amenintarea a fost facuta telefonic, in jurul orei locale 12:30 (10:30 GMT) de o femeie in varsta de 33 de ani, pe care politia a calificat-o drept ”dezechilibrata mintal”. Femeia este autoarea unor fapte similare in trecut. La scurt timp, politia a anuntat ca la spitalul respectiv nu a fost gasita nicio incarcatura exploziva.
Adauga un comentariu