Actualitate

Panica la Consiliul Judetean Iasi! Reactie fara precedent a angajatilor speriati!

Publicat: 09 iul. 2015
1

@ Decizie socanta a unor functionari din Consiliul Judetean Iasi @ Oamenii au luat o decizie radicala dupa ce seful lor a fost saltat de procurori @ Nimeni nu se astepta sa se ajunga vreodata aici, iar reactia angajatilor a fost fara precedent

Descinderile procurorilor anticoruptie au bagat spaima in angajatii unei institutii publice iesene. Oamenii au ajuns sa plece pe capete din institutie, mai ales dupa ce seful lor a ajuns sub lupa anchetatorilor pentru fapte de coruptie. In ultimele luni, la Consiliul Judetean Iasi s-au inregistrat mai multe demisii, functionarii preferand sa plece in alta parte dupa ce au ajuns sa dea cu subsemnatul la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru faptele sefilor.

Retinerea lui Cristian Adomnitei, presedintele CJ, si a altor doua functionare a facut ca oamenii sa nu-si mai doreasca sa lucreze in institutie. Rand pe rand functionarii de la diferite directii si servicii si-au luat talpasita, iar valul de plecari va continua in perioada urmatoare. Nicoleta Dolachi-Pelin a fost printre primele persoane care au plecat din Consiliul Judetean dupa ce Cristian Adomnitei a fost acuzat in dosarul Albumul„. Aceasta era angajata CJ de cativa ani doar si in ultimul timp ocupa o functie de conducere in cadrul Directiei Economice. Nicoleta Dolachi-Pelin a venit din societatea unui consilier local PNL, Anghel Ficu, la Consiliul Judetean.

Citeste si: Lingaii sefului au acaparat o institutie publica. Nimeni nu poate lua masuri

Anterior, ea a lucrat si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, institutie condusa la acea vreme un PNL. O alta plecare a fost si cea a Marianei Iliescu, angajata la Contabilitatea institutiei. Nici aceasta nu a rezistat mult sub mandatul lui Cristian Adomnitei. Odata cu debutul scandalului de coruptie de la Consiliul Judetean Iasi din functia pe care o detinea in institutie a plecat si Cosmina Rambu. De altfel, aceasta a fost si managerul de proiect al contractului incheiat cu Laser Co SRL, ce avea sa duca la trimiterea in judecata a lui Adomnitei si a altor doua functionare din CJ. Rambu a fost chiar si prima persoana dusa la audieri de catre procurorii ieseni in momentul in care acestia au descins la sediul Consiliului Judetean. Cosmina Rambu s-a ales si cu sechestru asigurator impus de organele de ancheta pana la recuperarea prejudiciului. Femeia a preferat sa se retraga si sa plece din CJ la scurt timp dupa aceasta poveste.

Zilele trecute, chiar purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean, Marius Parciu, a ales sa incheie colaborarea cu institutia. Acesta a decis sa plece din CJ de la 1 iulie. Parciu a ajuns in CJ inca de la inceputul mandatului lui Adomnitei consilier personal cu atributii de purtator de cuvant. Dupa ce seful sau a fost arestat la domiciliu, suspendat din functie si ulterior trimis in judecata, purtatorul de cuvant al CJ a decis si el sa se retraga. In plus, Adomnitei a anuntat oficial ca nu va mai candida la anul, astfel incat nici acesta nu mai era sigur de postul sau in mandatul urmator. In cadrul institutiei vor mai avea loc plecari. Ultima pe lista ar fi Daniela Lupu, cea care are grija de magazia institutiei. Femeia s-a ales si ea se pare cu sechestru asigurator pentru ca materialele Laser Co SRL au fost depozitate in magazia CJ sub grija ei. Surse din CJ au afirmat ca si aceasta este pe picior de plecare, frica fata de o eventuala ancheta determinand-o sa demisioneze.

Comentarii
  • concluzie : toti sunt hoti. cum poate sa-ti fie frica daca ai fost corect ????de asta si copii stiu ca tara asta e condusa de hoti … iata confirmarea .

    • Nu poti fi corect in conditiile legislatiei actuale. Sunt legi care se bat cap in cap. Ce prevede una interzice alta. Legile au fost facute de niste idioti si controleaza aplicarea lor niste boi. Si daca iti da socra un borcan de muraturi devii suspect. Nu mai spunem de legislatia economica foarte stufoasa si neclara. Poate asta s-a urmarit. O legislatie ce nu poate fi respectata pentru transformarea romanilor in maimute dresate ce pot fi anihilate oricand de niste organe.

  • Pacat de colectivul tanar si entuziast de la CJ ca se destrama. Nu va lasati doborati de mafie. Iasul merita si AEROPORTUL, si FILIT-ul, si spitale modernizate, si Biblioteca Centrala, si cladirea superba a Palatului Copiilor la care a contribuit de cand era ministru domnul Adomnitei trimitand bani spre Iasi.

  • Aveti perfecta dreptate. Asa este. Partea nasoala e ca si unii si altii au fost si sunt platiti cu salarii de n ori mai mari decat cei care trebuie sa aplice efectiv aceste legi in viata economica reala. Se vede asta si din ultima majorare a salariilor demnitarilor.

  • La Primaria Com Cotnari azi Secretara Mandache Dumitrela a amenintat Cu MOARTEA un locuitor al acestei Comune.
    Secretara se bazeaza pe Amantul sau Vasile Raduti si Tasuu.
    Omul se zbate pentru asi redobindii nistre drepturii. MAFIA ESTE INVINCIBILA AICI SI NIMENI DIN TARA ASTA NU FACE NIMIC PENTRU ACEASTA COMUNITATE BATJOCORITA DE ACESTI FUNCTIONARI Exemplu.MANDACHE DUMITRELA.

Adauga un comentariu