National

Panica la PNL! Sondajul care ii baga in corzi

Publicat: 11 sept. 2016

Cel mai recent sondaj de opinie in privinta personalitatilor si partidelor politice din Romania a fost prezentat de sociologul Marius Pieleanu.

Pe primul loc in sondaj se afla primarul Capitalei Gabriela Firea, care se bucura de o incredere de 42%.

Pe locul secund se afla fostul premier Victor Ponta, cu 41%. ”S-au inversat pozitiile”, a comentat sociologul Marius Pieleanu.

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu este clasat pe locul trei si ramane la aceeasi cota de incredere, a spus sociologul.

Presedintele Klaus Iohannis, aflat pe urmatorul loc, inregistreaza o crestere usoara, de la 35% in august, la 38% in septembrie, a adaugat Pieleanu.

”Foarte aproape de presedintele Iohannis se afla premierul Dacian Ciolos, care a crescut, inregistrand un trend ascendent. A plecat de la 20% si a ajuns la 37”, a explicat Marius Pieleanu.

Mai mult, Ciolos are indicele de crestere cel mai mare, sustine sociologul.

Seful PSD Liviu Dragnea este prezent in topul increderii cu 34%, ceea ce inseamna o crestere aproape dubla de la condamnarea sa si pana acum.

Copresedintii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu sunt pe locurile sapte si, respectiv, opt, cu 22%, respectiv 20%.

In concluzie, ”nu se confirma scaderea in sondaje a presedintelui Klaus Iohannis”, sustine Pieleanu.

Intrebata ce parere are despre faptul ca se afla pe primul loc in topul increderii in politicieni, Firea a raspuns: ”Probabil urmare a faptului ca eu aplic zi de zi ce am promis in campanie, sa fiu aproape de bucuresteni, sa le inteleg problemele si sa vin cu proiecte concrete.

Surpriza majora. PSD, 10% peste PNL

Daca duminica viitoare are avea loc alegeri parlamentare, romanii au raspuns ca ar vota cu:

PSD – 40%
PNL – 30%
ALDE – 7%
PMP – 6%
USR – 5%
UDMR – 5%
PER – 1%
PNTCD – 1%

 loading...

Adauga un comentariu