Eveniment-Social

Panica printre medicii de la o unitate medicala din Iasi. Nu mai au liniste de cand au primit vestea

Publicat: 04 feb. 2016
1

@ Scandalul privind concursul pentru functia de manager la Maternitatea Cuza Voda din Iasi este departe de a fi finalizat @ O comisie de control se va deplasa la unitatea medicala @ Dupa sesizarea depusa de consilierul juridic al unitatii medicale, urmeaza ca la maternitate sa apara si procurorii DNA

In perioada urmatoare, o echipa de control se va deplasa la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Decizia a fost luata de conducerea Consiliului Judetean (CJ) Iasi, dupa ce au fost facute mai multe sesizari privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiei de manager. In prezent exista o plangere in instanta, dar si la Directia Nationala Anticoruptie. Concursul a fost organizat de Consiliul Judetean, institutie care administreaza Maternitatea Cuza Voda din Iasi, si a avut loc in luna septembrie 2015.

Pentru ocuparea functiei de manager, la concurs s-a inscris dr. Emil Anton si conf. dr. Iolanda Blidaru. Medicul Emil Anton a contestat candidatura conf. dr. Iolanda Blidaru, pentru ca aceasta nu a prezentat documentul prin care sa demonstreze ca a absolvit cursuri de management sanitar la Scoala Nationala de Management Sanitar din Bucuresti. Cu toate acestea, dr. Iolanda Blidaru nu a fost eliminata din examen. Dupa sustinerea probelor, test grila si prezentarea proiectului de management, conf. dr. Iolanda Blidaru a devenit managerul maternitatii. Din informatiile detinute in prezent, aceasta a sustinut examenul pentru obtinerea documentului de absolvire a cursurilor de management sanitar in urma cu doua saptamani. In sedinta de Consiliul Judetean care a avut loc saptamana trecuta, s-a decis efectuarea unui control la unitatea medicala privind acest concurs.

„In sedinta s-a ridicat problema angajarii unui avocat la Maternitatea Cuza Voda, care sa-i reprezinte in instanta, la procesul intentat de medicul Anton. Juristul (Daniela Bura-n.r.) maternitatii nu mai poate reprezenta unitatea medicala, pentru ca a depus o plangere la DNA privind o posibila frauda a concursului de manager. O comisie de control va merge la maternitate sa vada ce se intampla acolo”, a declarat Victor Chirila, consilier judetean.

Consilierul juridic al Maternitatii Cuza Voda din Iasi a depus o sesizare la DNA, prin care atrage atentia asupra unei posibile fraude in organizarea concursului de manager. Acesta sustine ca pe grila de examen foaie de concurs a candidatului Iolanda Blidaru erau anumite semne distinctive, insemnarea raspunsurilor corecte pentru a fi favorizata.

„Am decis ca este de datoria mea morala si civica sa anunt organele abilitate de faptul ca am constatat cu stupoare ca acuzatiile de frauda a concursului de manager al spitalului, formulate de domnul doctor Anton Emil, pot fi dovedite prin verificarea testelor grila si a modului în care acestea au fost redactate”, se arata in sesizarea intocmita de Daniela Bura. Medicul Emil Anton a contestat actul administrativ prin care a fost validat concursul si suspendarea documentului prin care managerul Iolanda Blidaru isi exercita functia. Judecatorul nu a dat inca o solutie in acest dosar, procesul fiind abia la inceput.
Comentarii
 • anton asta e un mare frustat.Profesional e o nulitate dar are probleme de relationare. Oricum a mai fost dat afara si de la alt spital. E suferind rau…

  • ,,Anton asta” nu e un mare frustrat, e un mare nemultumit si, probabil, pe buna dreptate. Atunci cand te pregatesti bine pentru un examen si vezi ca altul, cu aranjamente, te priveaza de dreptul tau e si normal sa fii nemultumit.

   • Ca nulitate profesionala ….. nu stiu in ce masura te pronunti TU avand in vedere aprecierile primite de profesorii de la Bucuresti si Cluj care au facut parte din comisia pt examenul de Conferentiar si care au spus ca ,,e mare pacat ce se intampla” asta cu referire la avansarea altor doi in detrimentul lui Anton.

    • Ca manager a fost unul dintre cei mai buni pe care ia avut acest oras. Pe intelesul tau, a facut dintr-o maghernita darapanata de spital o unitate spitaliceasca curata, moderna si dotata.
     Da , ai dreptate, a fost dat afara. Dar spre stiinta ta e bine sa stii ca o instanta de judecata s-a pronuntat definitiv ca fiind ilegala demiterea dr. Anton de la Elena Doamna fiind totodata anulate toate actele administrative care au stat la baza demiterii lui. Dr. Anton nu a revenit pe functia de manager la Elena Doamna pt ca NU A VRUT.
     Se pare ca pana la urma frustrat esti DOAR TU iar pentru a te linisti iti recomand sa te odihnesti la umbra burtii lui Anton, gasesti tu acolo, dedesupt, ce sa faci sa nu te plictisesti.

     • anton a transformat maghernia de spital intr-o clinica universitara,iar acum totul cade sub ocrotirea conferentiarului cel mai vestit in malpraxisuri dovedite din iasi,dr socolove…plin de hartii ,nu stie la ce cursuri sa se mai duca ca sa aduca adeverinta sa poata face si el o cezariana…asta daca nu isi cheama seful sau nevasta de acasa sa opereze in locul lui…deh,astia sunt marii profesionisti..in medicina ieseana..mari pe baza contului din banca..

  • Ma, tu iar nu poti dormi noaptea de grija ,,negresei” ? Probabil ca ai vise exotice cu ea. Nu spun erotice deoarece impotentii nu pot avea astfel de vise.

   • Aceiasi problema poate mai grava se intampla si la Spitalul de Boli Infectioase la voi sunt persoane cu capul pe umeri dar la Infectioase conduc Spiotalul leca si Prisecariu doi IMORALI, INCOMPETENTI care a transformat spitalul in sapa de lemn foarte urat poate CJ va face ;lumina si la Infectioase si toti Salariati vor desfasura activitatea in liniste

    • Incompetenta Leca de la Izolare a fugit din tara ca o LASA si la lasat pe Prisecariu sa raspunda la intrebari ! a fugit ca o hoata proasta mai bine isi scria Demisia si doamna ramanea

Adauga un comentariu