Eveniment-Social

Pantazi se face ca ploua cand vine vorba despre investitii fara suport legal

Publicat: 29 sept. 2011

Nu cu mult timp in urma, la nivelul Primariei Pascani, s-a facut o inventariere a tuturor spatiilor si investitiilor efectuate pana la ora actuala in municipiu. Mandatat sa se ocupe de aceasta problema, Ioan Ionita, fost viceprimar in acea perioada, impreuna cu o serie de angajati ai Primariei, a gasit in neregula 32 agenti economici care ocupau spatiu public mai mult decat era prevazut in acte, pentru care nu plateau taxe si impozite catre bugetul local, dar si o serie de investitii din vremea fostului primar Neculai Ratoi, actual deputat PSD, pentru care nu s-au gasit nici un act. Potrivit celor de la Primarie, sunt investitii datate din anul 2005, atunci cand langa primarul Neculai Ratoi se afla in functia de viceprimar actualul consilier local Dumitru Pantazi.

In sedinta ordinara de Consiliu Local de astazi, Dumitru Pantazi a intrebat public daca este adevarat faptul ca exista astfel de investitii din acea perioada fara a exista in Primarie documente, actele necesare sau studii economice. Raspunsurile care au venit din partea secretarului Mircea Zuzan, fostul viceprimar Ioan Ionita si actualul primar Grigore Craciunescu l-a lasat fara replica pe Pantazi. „Intradevar au fost gasite investitii incepute in acea perioada dar nefinalizate, fara a se gasi in Primarie acte pe ele. Nu au fost inventariate doar de mine, ci de o echipa din Primarie din care am facut si eu parte”, a precizat Ioan Ionita, consilier local PDL. „Au fost gasite niste bunuri, cu sau fara contract, care nu au fost trecute in domeniul public al Primariei. Ele fizic exista dar nu se gasesc niste acte”, a spus si primarul Grigore Craciunescu.

Ploua si pentru Ratoi

Prezent la sedinta, fostul primar Neculai Ratoi, actual deputat PSD, nu a comentat subiectul, facand doar cateva precizari despre niste terenuri care nu se afla in administrarea Primariei. Aceste discutii s-au ivit dupa ce au aparut afirmatii publice precum ca în raportul comisiei de inventariere a investitiilor ar exista aproximativ 80 de lucrari executate între ani 2000-2008 care nu au toate documentele în regula. Primarul Grigore Craciunescu a precizat in urma cu circa un an de zile, intr-o conferinta de presa, faptul ca sunt facute lucrari de mai multe miliarde de lei vechi in mandatul lui Ratoi fara acte justificative spalandu-se cel mai probabil niste bani pe o serie de investitii lasate in paragina si de care nu beneficiaza nimeni. Un exemplu in acest sens este aductiunea de gaz de pe strada Amurgului din Pascani. Proiect de cateva miliarde de lei vechi la care s-au inceput lucrarile, nefiind finalizate nici acum, si pentru care s-au folosit bani publici dar de care nu au beneficiat cetatenii din zona. La acea perioada primarul spunea ca va arata si alte investitii din epoca lui Ratoi pentru care s-au folosit bani publici in mod abuziv.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit