Magazin

Pantofi de sport facuti exclusiv din materiale reciclabile

Publicat: 16 mai 2019
1

Adidas a realizat o pereche de pantofi de sport in care a folosit numai materiale reciclabile, fara a aplica vreun fel de adeziv. Futurecraft Loop, cum au fost numiti, sunt facuti in intregime din poliuretan termoplastic. Talpa, limba, sireturile si toate partile componente ale pantofului sunt create din acest material. Producatorul german vrea sa sugereze prin aceasta abordare, dar si prin numele atribuit pantofilor, ca ideea este ca materialele modelelor vechi sa fie refolosite complet in crearea modelelor noi, realizandu-se astfel un circuit inchis al materialelor.

"E prima jucatoare din istorie care face asta!" Imaginile cu care Naomi Osaka a surprins pe toata lumea la Madrid

Tocmai pentru a putea fi reciclati complet, acesti pantofi, la care producatorul german spune ca a lucrat in ultimii 6 ani, nu folosesc niciun fel de adeziv pentru lipirea partilor componente. Asamblarea acestor pantofi este realizata in fabrica Speedfactory din Atlanta, Statele Unite, una din fabricile in care productia este realizata de roboti. Producatorul german spune ca a avut nevoie de zeci de ani pentru a pune la punct un proces automatizat de productie care sa poata crea pantofi dintr-o singura bucata de plastic si fara a folosi adeziv.

In acelasi timp, Futurecraft Loop se doreste a fi un pantof  pentru alergatori, astfel ca a trebuit sa fie avut in vedere si aspectul performantei, dincolo de partea ecologica. Conform celor de la Adidas, modelul a fost testat de mai multi alergatori care au insumat o distanta de 400 de kilometri, pe care pantofii s-au comportat bine. Lansarea oficiala a pantofilor Futurecraft Loop va avea loc in 2021. Pana atunci, vor fi produse numai 200 de perechi, care vor fi folosite de un grup select de alergatori.

Germanii nu sunt la primul proiect de acest gen. In 2016, Adidas a realizat un parteneriat cu Parley pentru producerea unui model din plastic reciclat, cules din oceane. 11 milioane de perechi vor fi produse anul acesta ca urmare a acestui proiect. Tot anul acesta, cei de la Adidas vor lansa un program prin care posesorii vor putea aduce la reciclat perechi vechi de pantofi contra unor sume de bani. In acest sens, va putea fi folosita o aplicatie de smartphone.

Adauga un comentariu