Stiri si curiozitati

Papa Francisc accepta demisia cardinalului Theodore McCarrick, acuzat de abuzuri sexuale

Publicat: 29 iul. 2018
3

Papa Francisc a acceptat sambata demisia cardinalului Theodore McCarrick, fostul arhiepiscop de Washington si una dintre cele mai proeminente figuri ale Bisericii Catolice din SUA, invinuit ca ar fi abuzat sexual minori si tineri seminaristi, conform Reuters.

Scandalul din jurul cardinalului McCarrick a afectat puternic Biserica Catolica din SUA pentru ca acesta a fost un lider respectat de toata lumea si un confident al mai multor papi si presedinti.

"Papa Francisc a acceptat demisia din functia de cardinal si a ordonat suspendarea sa din exercitarea oricarei functii publice, alaturi de obligatia de a ramane intr-o casa ce-i va fi atribuita ulterior, pentru a duce o viata de rugaciune si penitenta pana cand acuzatiile formulate impotriva sa vor fi examinate intr-un proces canonic", conform comunicatului emis de Vatican.

In urma cu o luna, autoritatile catolice americane au recunoscut, intr-un comunicat, ca acuzatiile conform carora cardinalul Theodore McCarrick ar fi abuzat sexual un adolescent in urma cu aproape 50 de ani sunt credibile.

De atunci, mai multi barbati au rupt tacerea si au acuzat faptul ca inaltul prelat i-a obligat sa doarma cu el la o casa de vacanta pe care o avea la New Jersey, pe plaja, pe cand erau tineri seminaristi care studiau pentru a deveni preoti.

Theodore McCarrick a declarat ca "nu-si aminteste deloc" sa fi abuzat un adolescent in urma cu 50 de ani, dar nu a comentat in niciun fel celelalte acuzatii ce i-au fost aduse, privind intretinerea de relatii sexuale cu studenti la teologie.

Adauga un comentariu