Secretele istoriei

Papa Francisc: Copii mici si malformati sunt aruncati azi cu mai multa cruzime decat in vechea Sparta

Publicat: 18 mart. 2018

"Multi sunt dispusi sa puna un like pe pagina marilor sfinti, dar cine face asa cum fac ei? Pentru ca viata crestina nu este despre un like, ci despre "daruieste-ma pe mine". Sa se roage, sa devina mic si umil , pentru a trai caritate. Acestea sunt cele trei caracteristici pe care Papa Francisc le incadreaza in Padre Pio invitand credinciosii sa faca acelasi lucru. Suveranul Pontif a denuntat de asemenea faptul ca astazi cei mici si cei malformati sunt aruncati cu "mai multa cruzime si mai multa stiinta" decat in vechea Sparta, scrie Vatican Insider.

Momentul cel mai emotionant al diminetii a fost acela in care Papa Francisc a traversat pragul departamentului onco-hematologic pediatric al Casa Sollievo della Sofferenza, marele spital construit la cererea sfantului Gargano, pe care el l-a inaugurat.

Este "miracolul viu al lui Padre Pio", cladirea care se evidentiaza in acest mic sat, unde odinioara se afla doar o mana de case si unde sfantul a petrecut cea mai mare parte a vietii sale, marturisind si celebrand sfintele slujbe. Camerele de luat vederi si jurnalistii nu sunt permise in interior, Papa Francisc intra in camere pentru a se intalni cu 18 copii, in timp ce alti trei il vor vizita in departamentul de resuscitare. Vorbeste cu o femeie africana care detine un copil bolnav in brate. Femeia este o calugarita congoleza. Numele copilului este Jean Paul. Fata lui este complet deformata. Jean Paul s-a nascut intr-o jungla din Congo, unde parintii lui l-au abandonat. Dar calugaritele acestui orfelinat l-au adus aici. Acum ei vor face interventia pentru a-i reface fata.

Jorge Mario Bergoglio face un selfie, ii imbratiseaza pe micuti si ii vorbeste parintilor, imaginile din Vatican Media, transmise de TV2000, arata un copil bolnav in varsta de 13 ani, care il intreaba pe Papa: "Cum va simtiti? Intr-o zi vreau sa vin la Roma?" Iar Papa Francisc ii raspunde: "Te voi astepta, organizeaza cu doctorii, asa ca sa te pot lasa".loading...

Adauga un comentariu