International

Papa Francisc vine in Romania in 2019. Arhiepiscopul Ioan Robu a fost la Vatican

Publicat: 21 nov. 2018
1

Papa Francisc va veni in vizita in Romania, in 2019, a informat Arhiepiscopul Ioan Robu al Bucurestiului, presedintele Conferintei Episcopilor Romani.

Arhiepiscopul Ioan Robu s-a intalnit in data de 9 noiembrie cu Papa, impreuna cu episcopi din Romania.  "Intalnirea cu Papa a fost lunga, pentru ca fiecare dintre noi au avut oportunitati de a discuta", a spus Robu. 

Detalii despre reuniune nu au fost facute publice, pentru ca acestea fac parte din discutiile celor doi prelati, a mai precizat Robu, care a reamintit ca Papap Francisc va veni in Romania anul viitor. 

Vezi si: Papa Francisc: "Memoria primei conflagratii mondiale, un avertisment pentru toata lumea de a respinge razboiul"

Data exacta a sosirii Papei nu este deocamdata cunoscuta, dar reuniunea va avea loc cu siguranta in 2019, a mai spus Robu. 

Biserica Ortodoxa Romana va participa la intrevederi cu inaltii prelati, ca majoritate religioasa in Romania.

In 2011, in Romania existau 870.774 de catolici – 4,3 la suta din populatie, iar dupa aceasta este Biserica Catolica. 

Ar fi al doilea suveran pontif care viziteaza Romania. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea in 1999. Ioan Paul al II-lea s-a declarat bucuros ca poate vizita Romania, pe care a numit-o "Gradina Maicii Domnului". 

Adauga un comentariu