Secretele istoriei

Papa Ioan Paul II-lea si miracolele ce l-au transformat in Sfant

Publicat: 28 apr. 2014
3
In 2011, Papa Ioan Paul al doilea a fost beatificat, dupa ce primul sau miracol a fost certificat de Biserica. Pentru a fi insa sanctificat avea nevoie de inca unul, iar acesta s-a produs chiar in ziua beatificarii sale.
Primul miracol recunoscut de Biserica a constat in vindecarea unei maicute, bolnave de Parkinson. Maica Marie Simon Pierre s-a rugat fostului suveran pontif, iar la scurt timp s-a vindecat de Parkinson, aceeasi boala de care a suferit si Papa Ioan Paul al II-lea. Papa Emeritus Benedict a numit oficial un miracol aceasta fapta in 2011.

Vezi si Dezvaluirea Vaticanului care ZDRUNCINA ISTORIA 

Al doilea caz este al unei femei din Costa Rica. Ea s-a vindecat de un anevrism cerebral, chiar in ziua beatificarii papei. Floribeth Mora Diaz a povestit ca mai avea cateva zile de viata si obisnuia sa se roage la Papa Ioan Paul al II-lea dintr-un altar inchinat lui. „Atunci am auzit o voce in dormitorul meu, care imi spunea sa ma ridic. A fost o surpriza. Si m-am uitat in jurul meu. Am spus: Doamne, sunt singura! Si am auzit din nou o voce care imi zicea sa ma ridic. Si a repetat: ridica-te, nu iti fie teama”, a povestit Floribeth Mora Diaz.

Vezi si Eveniment istoric: Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea, trecuti in cartea sfintilor 

Dupa acest moment, femeia a facut alte teste, iar medicii nu au gasit nici urma de anevrism. Nimeni nu a avut o explicatie pentru vindecarea pacientei.
„Din acea zi si pana azi, stau in picioare pentru ca Papa Ioan Paul al II-lea mi-a luat temerile, mi-a alungat agonia si mi-a dat pacea”, a mai spus Diaz., potrivit wowbiz.ro.
Adauga un comentariu