National

Papahagi ameninta cu demisia din PDL

Publicat: 28 mai 2013
1

Vicepresedintele Fundatiei Crestin-Democrate Adrian Papahagi scrie pe Facebook ca va demisiona din partid daca Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu si Daniel Funeriu vor fi exclusi din formatiune la propunerea lui Alin Popoviciu.

„Nu am reactionat la declaratiile ultimelor zile, dar daca sunt exclusi din PDL tocmai oamenii care credibilizeaza partidul in ochii electoratului de dreapta, nu voi astepta nici 5 minute sa-mi dau demisia in semn de solidaritate. Ma intreb ce om normal la cap ar putea sta pe ganduri cand vine vorba sa aleaga intre Alin Popoviciu si Cristian Preda + Teodor Baconschi + Toader Paleologu + Daniel P. Funeriu. Am aderat la PDL pentru a fi coleg cu acesti oameni, nu cu Popoviciu, si voi parasi partidul alaturi de ei daca se ajunge pana acolo”, scrie Papahagi.

Vicepresedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marti, ca va propune in sedinta de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu si Daniel Funeriu pe motiv ca nu vede de ce trebuie tinuti in partid oameni care ataca in fiecare zi PDL.

„Voi propune, in sedinta de luni a BPN, excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Daniel Funeriu. Nu vad de ce sa tinem in partid pe cei care critica partidul in fiecare zi. Sunt membri noi, nu sunt oameni care au muncit ani de zile pentru partid si nu au primit nimic. Sunt parlamentari, fosti ministri, carora partidul le-a intins o mana si acum il critica”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Popoviciu.

El a spus ca nu i se pare normal ca PDL trebuie sa se preocupe de atacurile unor membri.

Democrat-liberalul a mai spus ca Daniel Funeriu „umbla prin organizatii si incearca sa convinga oamenii sa adere la un nou partid”.

„Nu vad de ce ar trebui sa mai tinem legati de noi oameni care ne ataca in fiecare zi”, a mai adaugat Popoviciu.

El a spus ca acestia au trecut pe la sediul partidului de putine ori si nu simt nimic pentru acest partid.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, fiind intrebat despre eventuala excludere din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, ca la sedinta BPN de peste o saptamana se vor lua anumite masuri, pentru a nu fi corelate actiunile PDL cu cele ale „altui partid”.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul sau, ca nu este in conflict cu partidul, ci cu o conducere care se dovedeste incapabila sa gestioneze misiunea de a face opozitie, el apreciind ca, daca BPN vrea sa lucreze in folosul partidului, nu pe el ar trebui sa il excluda.

Teodor Baconschi a scris pe Facebook ca, ales cu 50% din voturi, Vasile Blaga anunta ca ii va elimina pe criticii starii actuale din PDL, fostul ministru de Externe comentand ca ciudat este ca „aceasta mentalitate cazona, stalinist-fesenista, nu a functionat nici la MAI pe vremea lui Blaga”.

Deputatul PDL Theodor Paleologu a comentat, pe Facebook, ca se vehiculeaza posibila sa excludere din PDL pentru ca a indraznit sa spuna ca insultele si amenintarile nu pot duce la consolidarea partidului.

Comentarii
  • Papahagi, ce faci, pleci…Hai nu pleca, specialistule, ce facem fara tine pe la TV-uri? Iti propunem o cauza nobila: lupta pentru taxa de timbru, hai ca esti bun in limbi …

Adauga un comentariu