Eveniment-Social

Paracetamolul i-ar fi putut lua viata daca nu era dus de urgenta la spital

Publicat: 27 oct. 2014
1

Un tanar in varsta de 25 de ani a fost dus de urgenta la spital dupa ce a facut un gest necugetat. Ieseanul din localitatea Cozmesti a gasit prin casa mai multe flacoane de paracetamol si a incercat sa-si puna in scena propria moarte. A inghitit, rand pe rand, aproximativ 60 de comprimate si a asteptat sa-si faca efectul. Spre norocul acestuia a fost gasit la timp cu simptome specifice intoxicatiei medicamentoase si a fost dus la spital.

Starea acestuia este stabila, fiind in continuare monitorizat de medici. Un alt barbat, in varsta de 65 de ani, a simtit cum ii fuge pamantul de sub picioare atunci cand a baut dintr-o sticla fara sa se asigure ce lichid contine. Fara sa-si dea seama a apucat sa-si toarne pe gat detergent lichid.

La Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU) a ajuns un pacient tanar de 25 de ani cu intoxicatie medicamentoasa voluntara. Acesta a inghitit un numar de 60 de comprimate. Dupa ce a primit ingrijiri medicale de prim ajutor a fost transferat in sectia de Toxicologie. Un alt pacient de 65 de ani a suferit o intoxicatie accidentala cu detergent lichid. Starea acestuia este stabila”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU-SMURD, in cadrul Spitalului Sf. Spiridon.

Adauga un comentariu