Local

Paradox! Bugetarii ieseni cu salarii infime care construiesc vile si cumpara terenuri

Publicat: 26 oct. 2014
1

@ Angajatii unei institutii din Iasi au salarii infime, dar mai multe apartamente si locuinte in diverse judete ale tarii @ Desi unii castiga aproape 2.000 de lei lunar, averile lor cresc surprinzator de la un an la altul @ Seful institutiei, numit in urma cu o luna, nu a postat declaratia de avere pe site-ul institutiei sau cel al ANI

Paradox economic la o institutie din Iasi. In timp ce unii functionari publici castiga lunar salarii medii de cateva mii de lei si au un trai decent, altii se lafaiesc in averi si isi permit sa isi cumpere masini, terenuri sau case cu aceiasi bani. In aceasta situatie se afla angajatii Garzii Nationale de Mediu (GNM) – Comisariatul Judetean din Iasi care au reusit in cei cativa ani de activitate in cadrul institutiei sa isi sporeasca averile. Salariile celor 15 angajati sunt cuprinse intre 1.500 si 4.000 de lei pe luna. Cei mai multi bani ii castiga comisarii cu vechime in domeniu, care au agonisit averi frumusele.

Citeste si: Trantorii de lux de la Garda de Mediu

Vile si terenuri cumparate in familie

Camelia Cojocaru are doua apartamente, unul in Iasi si altul in Vaslui. Cel din Iasi a fost cumparat in anul 2005, impreuna cu sotul, iar cel din Vaslui, in anul 1996. Aceasta detine un autoturism Seat. Salariul functionarei este de 1.500 de lei lunar. De asemenea, mai are un PFA pentru traduceri in limba spaniola de unde incaseaza 2.000 de lei lunar.

Constantin Vlonga are toate bunurile pe numele sotiei, Paula Vlonga, care lucreaza impreuna cu sotul in cadrul aceleiasi institutii. Aceasta detine un teren intravilan in Valea Lupului si inca unul forestier in Barnova, de aproape 2.000 mp fiecare. In anul 2000 sotia lui a primit ca donatie un apartament de 94,9 mp iar in anul 1999 a construit o casa in Valea Lupului, de 264 mp.

Conform declaratiei de avere, comisarul Paul Vlonga are un autoturism Peugeot si un credit la BRD in valoare de 260.000 de lei. Salariul lunar al comisarului este de 1.943 de lei.

Cristina Voloaga a cumparat impreuna cu sotul doua terenuri intravilane in Iasi, in anul 2011 si detine cu acesta un apartament si o casa de locuit, ambele in Iasi. Casa a fost construita in anul 2011 si are 126 mp. Comisarul are un autoturism Fiat in leasing, fabricat in anul 2006. Venitul lunar este 1.400 de lei.

De asemenea, comisarul Rodica Platon incaseaza lunar 1.926 de lei si are functia de comisar. Conform declaratiei de avere, functionara detine un apartament impreuna cu sotul sau, Platon Eugen, cumparat in anul 1999, cu o suprafata de 78 mp Sotul sau mai are un alt apartament in Iasi de 47 mp si o casa de locuit in Botosani care este mostenirea familiei Platon. De asemenea, sotul sau mai are un teren intravilan dobandit in anul 2011, cu o suprafata de 525 mp, primit mostenire. Platon Rodica a achizitionat un autoturism Opel Astra fabricat in anul 2007 si are doua credite la Banca Transilvania in valoare de 12.600 de lei si altul la ING, in valoare 12.200 de lei.

Citeste si: EXCLUSIV! Garda de Mediu are un nou director

„Nu am verificat cardul”

Gheorghe Bacusca, noul comisar-sef numit in functie in urma cu o luna, nu are postata declaratia de avere pe site-ul institutiei sau cel al ANI (Agentia Nationala de Integritate). Acesta a preluat postul dupa ce Catalin Beleca a ajuns la Bucuresti in cadrul Garzii de Mediu. Gheorghe Bacusca a fost inspector de politie, adjunctul sectiei I din Iasi. Acesta sustine ca a trimis declaratia de avere la institutia centrala. „Imediat ce am fost numit, am trimis-o la Bucuresti pentru ca cei de acolo posteaza declaratiile. Inca nu am verificat cardul sa vad daca am primit salariul, dar nu e mai mare decat al comisarului-sef dinaintea mea. Eu am fost pensionar anul trecut si nu am avut ce sa trec in declaratia de avere ca venit”, a declarat Gheorghe Bacusca, comisar sef al GNM Iasi. Postul de comisar-sef este platit cu aproape 1.000 de euro lunar.

Citeste si: Sefii unor institutii din Iasi castiga aproape 1.000 de euro lunar

Comentarii
 • Copilarii pe linga cladirea aia de sticla de linga facultatea de medicina veterinara. Restaurante, hoteluri, apartamente si vile pe numele copiilor.

  • Asa ma gandeam si eu! Pot spune ca respectivii sunt FRAIERII lumii daca, la salariile, TOTUSI, normale si deloc de speriat pe care le au, nu au adunat mai mult. Faceti un calcul si veti vedea ca, creditele pe care le au la banci, sunt mai mult decat acoperitoare.
   Cred cu convingere ca FLO.CI.REL. sefoiul de la fitzuica asta, ori a luat vreo amenda de la mediu, ori este disperat sa mai haleasca vreo spaga, de a ajuns sa se lege de amaratii astia!!! Ca din alte parti i se da cu FLIT!!!

 • Pai daca sefii lor i-au spaga ca sa avizeze orice constructie, de ce nu ar lua si cei mici (angajatii)doar nu degeaba inteligenta populara spune ca „pana la dumnezeu te mananca sfintii”
  Nu se vad constructii prin Iasi care nu ar trebuit sa primeasca autorizatii si totusi au.
  Nu este Iasul cel mai poluat oras din Romania iar cei de la mediu dorm in papuci.
  Intr-un cuvant „CORUPTIE”

 • din articol se intelege ca astia sunt niste oameni normali, cu salarii aproape decente, care au casa si masina. care-i spilul? ce vrei sa ne explici de fapt fa zamisnicu? unde ai vrea sa locuiasca oamenii astia? in pestera ca tine?

 • Sa intelegem ca onor „ziaristii” considera ca un functionar cinstit trebuie sa cheltuie tot salariul pe mancare si mai ales pe multa bautura. Corect ar fi trebuit sa se intrebe ce au facut cu ce au castigat pana acum daca dupa 20-30 de ani de serviciu au doar o casa, o masina si un teren.

  • Da, gica- ziaristii trebuie sa intrebe si p rostimea sa citesca ca voi cu mediul ambiant lucrati ca la “timpul probabil “ dar sa se stie ca orice autorizare de constructie trece pe la Mediu si daca nu pica se “mulge la greu” ca toti sunt unsi de partide.
   Asa ca la viata de mizerie, cu saracie si somajul din Moldova, de unde atata indestulare?

 • „Inteligenta” e depasita doar de cea a autoarei articolului. Autorizatia nu o da Garda de Mediu, ci Agentia. Inteleg ca esti o voce din popor, dar in nici un caz cel roman, poate burkinabez!

Adauga un comentariu