National

Paradox: Iata ce cred romanii despre implicarea Bisericii in viata politica

Publicat: 18 apr. 2014
1

Un sondaj recent arata ca romanii nu doresc implicarea Bisericii in viata politica, insa mai mult de jumatate dintre cei chestionati sunt de parere ca un politician ateu nu poate ocupa o functie publica.

Conform unui sondaj IRES citat de Digi24, 62% dintre romani cred ca niciun politician ateu nu are ce sa caute in politica.

Citeste si Templierul adormit din Arges. Misterul ce poate schimba credinta romanilor

Peste trei sferturi dintre romani merg regulat la biserica si se roaga si un procent important crede ca religia ar trebui sa fie materie obligatorie in scoli.

Chiar daca 98% dintre romani cred in divinitate, unul din doi citeste horoscopul sau crede in forte supranaturale.

In proportie mare, romanii cred ca Biserica ar trebui sa se concentreze pe teme precum infidelitatea, transplantul de organe de la persoane in moarte cerebrala sau avortul.

Citeste si Lumina de la Ierusalim, un miracol? De unde vine, de fapt, Lumina Sfanta in ziua de Pasti

Jumatate dintre cei chestionati sunt de parere ca Biserica ar trebui sa abordeze si teme precum eutanasia sau somajul.

In ceea ce priveste homosexualitatea, jumatate dintre persoanele intervievate sunt de parere ca Biserica nu ar trebui sa discute despre asa ceva.

Mai mult de jumatate dintre cei care au raspuns sondajului au spus ca isi duc si copiii la biserica.

Citeste si SUPERSTITII de care nu stiai: Ce se intampla daca te mananca varful capului sau interiorul

40% dintre romani trec saptamanal sau lunar pe la biserica, 10% mergand chiar de mai multe ori intr-un interval de sapte zile. Trei sferturi dintre romani se roaga zilnic si mai mult de jumatate au un talisman.

85% din romani se declara de religie ortodoxa, 5% romano-catolica, 3% protestanta. Procentul de neoprotestanti, greco-catolici si atei este acelasi, de 1%.

Studiul IRES a fost realizat pe un esantion de 1.380 de subiecti si are o eroare de plus-minus 2,7%.

Comentarii
  • 98 la suta nu stiu in ce cred,ei cred ca daca merg duminica la biserica,,,,,,,,,,,cati merg oare regulat?,,,,,,,,,,,,daca aprind o lumanare,,,daca asculta ce canta preotul,,,,,,,,,,,,,ei cred ca sunt crestini ,,oare chiar asa sa fie,,,nu mersul la biserica te face crestin ,daca pupi o icoana esti crestin,,,daca faci o biserica esti crestin ,,,,,,,,,,,nnnnnnnnnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuuuuuu de o mie de ori nu poti sa faci 10 biserici dar daca nu faci ce spune DUMNEZEU ,,,nu traiesti adevarul care se gaseste in biblie nu nu nu poti fi mantuit

Adauga un comentariu