Eveniment-Social

Parc industrial intr-o comuna de la marginea Iasului

Publicat: 09 mart. 2014
1

Consiliul Judetean (CJ) va ridica un parc industrial intr-o localitate de la marginea municipiului Iasi. Un proiect care ar fi trebuit implementat initial in comuna Miroslava va fi derulat de catre CJ in localitatea Letcani. Consiliul Judetean Iasi a demarat procedurile privind serviciile de proiectare a unui plan urbanistic zonal pentru construirea obiectivului Iasi Industrial Park, pe raza comunei Letcani. Consiliul Local din Letcani a avizat o hotarare privind construirea parcului pe o suprafata de aproape 300.000 metri patrati. Pentru a realiza planul urbanistic zonal, Consiliul Judetean va aloca aproximativ 20.000 euro.

Citeste si: Incredibil! Adomnitei asmute institutiile statului impotriva primarilor

„Se urmareste realizarea cladirii administrative a parcului, în care urmeaza sa se desfasoare activitatea parcului industrial, realizarea de parcari pentru activitatea agentilor economici care îsi desfasoara activitatea în cadrul parcului, realizarea de hale de productie pentru agentii economici care desfasoara activitate de productie în cadrul parcului, amenajarea unor zone verzi în cadrul parcului industrial, drumuri de acces interior / exterior”, se arata in caietul de sarcini al proiectului. Deschiderea unui parc industrial in judetul Iasi a provocat un scandal monstruos intre Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi si Dan Nita, primarul comunei Miroslava. Initial, Consiliul Judetean convenise cu Primaria Miroslava sa beneficieze de o suprafata de circa 140 hectare teren pentru implementarea parcului industrial. Intre timp, Dan Nita a jucat cu alti dezvoltatori si a preferat sa gaseasca o alta firma, care sa se ocupe de noul proiect ce va fi ridicat in zona fabricii Delphi, cu toate utilitatile la strada. Scandalul intre cele doua parti ar fi plecat de la faptul ca autoritatea locala nu s-ar fi ales cu nimic de pe urma parcului. Cum a fost momit cu o alta promisiune, Nita a preferat sa-l uite pe Adomnitei si sa joace cu alti investitori.

Comentarii
  • La Letcani Adomnitei are primar pe Stelica Turcu (PNL) si terenul a fost dat GRATIS. Bravo primarului din Miroslava, el se lupta pentru localitatea sa. Cata spaga a luat Stelica Turcu pentru afacerea cu CJ ? Alo, DNA, chiar nu miroase a nimic ?

Adauga un comentariu