Destinatii turistice

Parcuri nationale din Asia pe care trebuie sa le vezi

Publicat: 06 feb. 2020
Parcuri nationale din Asia
Parcuri nationale din Asia

Parcuri nationale din Asia. Parcurile naționale sunt niste teritorii bine delimitate de legi unde se respecta anumite reguli cu scopul de a proteja biodiversitatea (flora, fauna și cadrul natural) de activitățile oamenilor.

Mai jos vă prezentam trei parcuri naționale din Asia care merita vizitate.

Parcul National Jiuzhai Valley, China. Acest parc este renumit pentru lacurile turcoaz și numeroase căderi de apa. Parcul este situat în lanțul muntos Min Shan din nordul provinciei Sichuan. Face parte din patrimoniul UNESCO încă din anul 1992. Cei care aleg să viziteze acest parc au toate șansele să se întâlnească cu ursul Panda gigant.

Parcuri nationale din Asia. Muntele Fuji, cel mai înalt vulcan din Japonia

Parcul National Fuji Hakone Izu, Japonia. Întins de-a lungul muntelui Fuji, acesta este cel mai vizitat parc din tara Soarelui Rasare. De asemenea, muntele Fuji este și cel mai înalt vulcan din Japonia. Este situat pe insula Honshu iar turiștii sunt de-a dreptul fascinați de aceasta zona.

Parcul National Hallasan, Coreea de Sud. Pe teritoriul acestui parc national se întinde Muntele Halassan, unul dintre cei trei munți sacri ai tarii. Masivul Hallasan se afla pe insula Jeju, ocupând cea mai mare parte a acesteia. Muntele are o poziție foarte buna deoarece poate fi văzut din absolut orice colt al insulei. Chiar daca masivul muntos poate fi văzut de către turiști, de cele mai multe ori vârful este ferit de ochii vizitatorilor pentru că este acoperit cu nori.

Adauga un comentariu