Actualitate

Parea imposibil asa ceva! Relu Fenechiu striga disperat dupa ajutor! Cea mai umilitoare miscare!

Publicat: 13 ian. 2016
1

@ Cererea formulata de Relu Fenechiu a luat prin surprindere pe toata lumea: a sustinut in fata judecatorilor ca nu mai are nici macar 500 lei pentru a plati o taxa de timbru @ Fostul ministru a formulat o cerere la Tribunalul Iasi, prin care a solicitat ca taxele din dosarul in care contesta executarea silita sa fie achitate de stat @”Precizez ca in prezent, avand in vedere ca execut o pedeapsa privativa de libertate, nu am niciun venit”, a declarat Relu Fenechiu @ In cele din urma, a acceptat sa faca plata, doar de frica sa nu fie adus in catuse in fata judecatorilor @ Din momentul in care a ajuns in puscarie, Fenechiu se teme sa nu fie pozat cu catusele pe maini, escortat de politisti

Surpriza de proportii in dosarul in care Relu Fenechiu, unul dintre cei mai cunoscuti politicieni ieseni, a contestat executarea silita pornita dupa ce a fost condamnat in Dosarul Transformatorul. Fenechiu a formulat o cerere de ajutor public juriciar, sustinand ca nu-si permite sa plateasca suma de 500 lei cu titlul de taxa de timbru. In urma cu cateva zile, aceasta contestatie depusa in anul 2014 a avut un nou termen de judecata la Tribunalul Iasi. Fostul Ministru al Transporturilor nu s-a prezentat, cel mai probabil de rusine sa nu fie vazut adus in catuse. De fiecare data cand a fost citat pentru a fi judecat procesul deschis de el impotriva executorilor judecatoresti care vor sa recupereze prejudiciul din Dosarul Transformatorul, Fenechiu a semnat declaratii prin care a anuntat instanta ca nu vrea sa se prezinte. Contestatia formulata de acesta impotriva executarii silite a fost formulata la scurt timp dupa ce Relu Fenechiu a ajuns in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, dar, pana astazi, instanta nu a dat o solutie definitiva. In prima faza, pe data de 27 mai 2015, magistratii de la Judecatoria Iasi au admis in parte contestatia lui Fenechiu, pe motiv ca executorii judecatoresti nu i-au stabilit in mod corect cheltuielile de executare. Suma totala era de 77.332 lei, insa condamnatul a sustinut ca nu poate fi obligat sa plateasca aceasta suma de unul singur. In mod firesc, suma trebuia impartita si impreuna cu ceilalti condamnati din dosar. Numai ca, Fenechiu vrea sa fie anulate absolut toate actele de executare silita si astfel dosarul a ajuns de la Judecatoria Iasi la Tribunalul Iasi.

Nu poate dovedi din spatele gratiilor ca este sarac

Pe data de 17 septembrie 2015, acesta a formulat o cerere de ajutor public judiciar. Asta dupa ce, pe data de 8 septembrie 2015, instanta i-a trimis la puscarie, in Penitenciarul Vaslui, vestea ca are de platit o taxa de timbru de 500 lei pentru judecarea contestatiei. In cererea de scutire de la plata taxei de timbru, Fenechiu sustine ca nu are niciun venit in spatele gratiilor si nu ar putea sa o plateasca. „Va solicit scutirea de la plata taxei de timbru, precum si a celorlalte taxe judiciare prevazute de lege in domeniul executarilor silite. Precizez ca in prezent, avand in vedere ca execut o pedeapsa privativa de libertate, nu am niciun venit”, a explicat liberalul iesean din detentie. Acesta a mai sustinut ca nu poate aduce nici probe in sensul ca este sarac si nu are venituri. Ar fi trebuit sa mearga la Finante pentru a scoate astfel de dovezi, insa nu poate face acest lucru. „De asemenea, avand in vedere argumentul detentiei, va rog sa constatati ca nu am posibilitatea obtinerii de la institutiile abilitate a documentelor necesare pentru a dovedi lipsa veniturilor, motiv pentru care va rog sa le solicitati dumneavoastra”, se mai arata in cererea depusa de Fenechiu la Tribunalul Iasi.

Nu vrea sub nicio forma sa fie adus in sala de judecata

Pe data de 23 septembrie 2015, judecatorii au dispus ca detinutul sa fie adus in fata instantei pentru a da explicatii cu privire la situatia sa materiala. Trebuia sa fie adus in sala de judecata pe data de 14 octombrie. Numai ca, in momentul in care agentii de la penitenciar au mers in celula lui Fenechiu pentru a-i inmana citatia, acesta a spus ca nu vrea sa fie adus la proces. Astfel, pe data de 2 octombrie, a semnat prima declaratie ca refuza sa fie adus, dupa care a mai semnat o declaratie similara si pe data de 8 octombrie. Din momentul in care a fost arestat si pana in prezent, Fenechiu s-a ferit tot timpul sa nu apara vreo fotografie cu el incatusat. Acesta este motivul principal pentru care refuza constant sa vina in fata judecatorilor pentru a-si expune personal problemele pe care le semnaleaza in scris. Vazand nu are nicio alta sansa de a scapa fara sa dea explicatii in mod direct judecatorilor, a trimis pe cineva sa plateasca cei 500 lei la Directia de Finante Publice Locale Iasi. Astfel, pe data de 14 octombrie, a depus dovada platii la instanta de judecata. Evident, intrebarea care se impune este urmatoarea: chiar nu avea 500 lei sau a vrut sa para foarte sarac in fata judecatorilor. Urmatorul termen de judecata va avea loc pe data de 4 februarie.

Sotia a reusit sa blocheze executarea

Separat de contestatiile formulate de Relu Fenechiu, si sotia sa Mariana a deschis mai multe procese prin care incearca sa protejeze averea stransa de fostul ministru. In aceste procese, si Mariana Fenechiu a formulat cereri de a fi ajutata de statul roman pentru plata taxelor de timbru. Pentru cateva luni, acesta a reusit sa blocheze executarea silita, pentru ca a reusit sa-i convinga pe judecatori ca nu pot fi scoase la vanzare terenurile si casele sotului sau, pentru ca nu a fost facut partajul. Mariana sustine ca a contribuit cu 50 la suta pentru construirea imperiului in care traia alaturi de sotul sau. De exemplu, casa in care locuieste sotia lui Relu Fenechiu este situata in centrul unui cartier rezidential de lux construit de firma Fene Group SRL. Aceasta firma a vandut transformatoare vechi si stricate catre Servicii Energetice Moldova SA.

Comentarii
  • tupeu de hoti adevarati . vine sa-ti fure vaca din ocol si te pune sa tii poarta deschisa sa poata iesi in drum… BRAVO JUSTITIE , HALAL LEGI!!!

  • De ce nu cere ajutor de la vopsitorii de transformatoare si ciori sa-l ajute cu niste bani, pe care i-a ajutat sa ajunga pe posturi de conducere?

  • Tupeu de infractor, care nu-si regreta sau recunoaste faptele! Firmele ii merg in continuare struna, iar acolitii pe carte i-a numit pe functii, prin negociere cu Nechita conduc, in continuare, institutiile din Iasi!RUSINE, infractor ordinar!

  • Normal era sa-i confiste toate averile si a familiiei lui si sa-l lase liber! Daca era capabil, sa porneasca avfacerile de la zero!! Daca mai fura ,iarasi sa-i confiste averea!! si tot asa!!!!

Adauga un comentariu