Secretele istoriei

PARFUMUL, cadoul oferit oamenilor de catre zei

Publicat: 17 mart. 2016

Parfumul este un produs adorat de femei si nu numai. Parfumul este o creatie exotica, preluata cu mult succes de europeni.

Va prezentam cateva informatii cu privire la ceea ce este cu adevarat parfumul.
Parfumul pe baza de mosc este considerat ca fiind foarte scump si rafinat. Moscul este o secretie produsa de cerbul din Tibet, care cu ajutorul acestei secretii atrage femelele in perioada imperecherii.

Mirosul sau este persistent la distante de peste un kilometru. Pentru a proteja cerbii, vanatoarea lor este interzisa in Tibet, iar exportul de mosc este foarte bine reglementat.
S-a apelat la o solutie mai putin costisitoare. Fabricarea artificiala a moscului.

Castoreum este o excretie sebacee a castorului, femela sau mascul. Secretia este produsa de glandele care se afla intre anus si partea genitala. Castoreum determina impermeabilizarea blanii castorului.

Vezi si Parfumul, o arma letala pentru Caterina de Medici

Castoreum este un produs folosit cu succes in obtinerea celor mai rafinate parfumuri.
Ambra este o substanta cenusie care se formeaza in intestinele casalotului. Este utilizata in obtinerea unor parfumuri foarte scumpe. Si albinele au contributia lor. Ceara este utilizata in obtinerea mai multor tipuri de parfumuri.

Vezi si Nardul, planta biblica tamaduitoare

Hiraceum este produs de catre un rozator care traieste in Africa de Sud. Hiraceum este urina depusa de aceste rozatoare in acelasi loc. Cu timpul ea se pietrifica, formand bucati brune care sunt folosite in industria parfumului, dar si in medicina traditionala.

Sumerienii si egiptenii au fost primii care utilizau parfumul in ritualuri magice. Obtinerea parfumului se facea prin mijloace rudimentare. Persoanele care participau la ritualurile magice isi ungeau corpul cu parfum. Pentru imbunarea zeilor li se ofereau ofrande formate din parfum.

La deschiderea mormantului lui Tutankhamon, un miros puternic de parfum i-a izbit pe cercetatori. Parfumul era format din scortisoara si smirna.

Cu timpul, parfumul a devenit o industrie infloritoare, cu multe zerouri. Parfumul are dusmanii sai. Vorbim despre lumina, caldura, aer, toate acestea distrug mirosul parfumului, potrivit efemeride.ro.

In Evul Mediu, parfumul era utilizat impotriva epidemiilor. Erau folosite esente din mosc si ambra.

Un alt ingredient utilizat in obtinerea parfumurilor este tamaia. In Biblie, tamaia era considerata sacra. Manuscrisele vechi religioase descriu mirosul de sofran, aloe, mir.
Primul parfum modern a fost creat in anul 1370, la cererea reginei Ungariei, Elisabeta.

El era folosit impotriva durerilor reumatice. In timp, parfumul a devenit un mijloc eficace de seductie.

Ne puteti urmari si pe mobil mcultural.bzi.ro si pe aplicatia online bzi.roloading...

Adauga un comentariu