Magazin

”Parinte, pe toti i-am iertat, dar pe soacra-mea nu pot sa o iert!” Ce replica i-a dat preotul la spovedanie

Publicat: 21 oct. 2016
1

Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, acolo unde este urmarit de peste 170.000 de oameni, preotul posteaza predicile sale in care vorbeste despre invataturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Intr-o astfel de predica parintele vorbeste despre iertarea fata de semeni:

”– Parinte… pe toti i-am iertat, dar pe soacra-mea nu pot sa o iert!
– Pai nu poti sa te impartasesti!
– Pai mai bine nu ma impartasesc!

Uite domnule, divolul cum lucreaza! Ca sa vezi omul cat este de orgolios!

Hristos a iertat la cruce pe cei care bateau cuiele si rastigneau vesnicia in piroane, va dati seama? Pe Dumnezeul Vesniciei il bateau in piroane pe cruce si El i-a putut ierta! Si tu n-o poti ierta pe soacra-ta! Ca e mai capoasa ca tine!

Dupa ce ai iertat, in momentul in care ai tinut si trei zile de post fara untdelemn, nu ca ai fi vrednic dupa alea trei zile, dar iti arati respectul fata de Sfintele Taine pe care urmeaza sa le primesti. Si apoi cu cuvenita rugaciune si pregatire, ca Duhul Sfant sa stea in tine! Si sa ne amintim, Fecioara Maria cand a venit Duhul Sfant la ea nu a gasit-o facand fitness, era in Templu la rugaciune, contempland pe Dumnezeu.

Asa si tu, nu-ti faci rugaciunile in maieu sau in furou in fata icoanei, intinsa pe scaun sau pe pat si citesti rugaciunea de impartasanie.

Sa ne amintim de delicatetea si cuviinta sfintilor! Sfintii stateau inaintea lui Dumnezeu cu evlavie! Va spun asta pentru ca foarte multi se impartasesc cu nevrednicie daca nu au acel fior sfant!”, a spus parintele Calistrat.

Adauga un comentariu