Religie

Parintele Calistrat iti spune pe sleau: Daca postesti cu lapte de post, branza de post, crenvursti de post … Iata pericolul

Publicat: 21 nov. 2018
14

„Sa imparti painea ta cu cel flamand, asta este postul care-mi place!” Daca postim cu lapte de post, branza de post, crenvursti de post…suntem la un MasterChef spiritual, ne intrecem in arta culinara de post. Nu traiesti ca sa mananci, ci mananci ca sa traiesti, acesta-i postul…

Pe tot parcursul Postului Mare, fiecare om sa fie un samarinean desavarsit, fata de un amarat.. care credeti voi ca merita! Un schiop, un chior, un batran, un sarac.. da-i un ban, da-i un pachet, un mar, un biscuite.. dar da-i ceva ca sa mananci si tu cu cel flamand, luand de la masa ta ca sa implinesti Scriptura. Caci iata ce ne cere Dumnezeu sa facem in post: „Pentru ce sa postim, daca Tu nu vezi?

La ce sa ne smerim sufletul nostru, daca Tu nu iei aminte?

Da, in zi de post, voi va vedeti de treburile voastre si asupriti pe toti lucratorii vostri.

Voi postiti ca sa va certati si sa va sfaditi si sa bateti furiosi cu pumnul; nu postiti cum se cuvine zilei aceleia, ca glasul vostru sa se auda sus.

Este oare acesta un post care Imi place, o zi in care omul isi smereste sufletul sau? Sa-si plece capul ca o trestie, sa se culce pe sac si in cenusa, oare acesta se cheama post, zi placuta Domnului?

Nu stiti voi postul care Imi place? – zice Domnul.

Rupeti lanturile nedreptatii, dezlegati legaturile jugului, dati drumul celor asupriti si sfaramati jugul lor.

Imparte painea ta cu cel flamand, adaposteste in casa pe cel sarman, pe cel gol imbraca-l si nu te ascunde de cel de un neam cu tine.

Atunci lumina ta va rasari ca zorile si tamaduirea ta se va grabi.

Dreptatea ta va merge inaintea ta, iar in urma ta slava lui Dumnezeu.

Atunci vei striga si Domnul te va auzi; la strigatul tau El va zice: Iata-ma!”

(Isaia 58:3,9)

 

Adauga un comentariu