Religie

Parintele Calistrat: „Pe dusmanul tau sa il binecuvantezi cand el blestema! Si am sa va spun si ce rugaciune trebuie sa faceti”

Publicat: 05 mart. 2018

Cel ce te uraste va cauta toata viata sa te injunghie! Cel ce te uraste va cauta toata viata sa te denigreze! Exista o iertare de pe buze, care mai putin conteaza pentru ca exista tot ura si tinerea de minte a raului, exista o iertare din suflet cand nici macar nu iti mai aduci aminte si exista o iertare din inima atunci cand iubesti!
Si acum vin si cu o salvare! Iar voi o sa ziceti: “Dar cum, daca mi-a facut rau, il iert?” Uite in ce conditii il poti ierta si uite in ce conditii nu-l poti ierta! Daca un om fumeaza, se vatama pe sine, poti sa-l ierti! Daca un om bea, se vatama pe sine, poti sa-l ierti! Daca un om injura si minte, poti sa-l ierti ca se vatama pe sine!
DAR CAND UN OM PREMEDITEAZA SA II FACA UN RAU ALTUI OM, ACELA ESTE PACAT IMPOTRIVA EVIDENTEI SI NU PREA SE IARTA!

Deci, omul ticalos care atenteaza la persoana altui om, la demnitatea lui, la persoana lui, la viata lui si la mantuirea lui, pe acela il ierti numai in momentul in care a depus marturie intre el si tine, sau intre el si alti doi trei, cum spune Scriptura, ca s-a indreptat si a pus inceput bun de pocainta! Altminteri “sa-ti fie tie ca un pagan si vames”…nu-l urasti, nu-l iubesti, nu intri in discutii, nu lungesti dialogul, dar trebuie sa fii atent, caci spune tot Sfanta Scriptura “intru ura pacat de moarte s-a savarsit”.

Citeste si Parintele Calistrat: Dintre toate pacatele pe care le putem savarsi, aceasta este pacatul pe care il facem cu totii, fara sa ne dam seama

Si sa stiti ca e mai periculos sa fii taiat cu limba, sau cu vorba de un dusman, decat cu palma sau cu sabia, pentru ca cicatricea se vindeca si palma se uita, dar cuvantul rau, taietura cu limba (vorba) aceea nu se sterge niciodata! Intinarea cuiva, a demnitatii cuiva, a face rau cu buna stiinta, in mod voit si in razbunare.. pe acela il indepartezi de fata ta! “cu oameni care lucreaza faradelegea, cu ai caror alesi nu ma voi insoti..”(Ps. 141)

Pe dusmanul tau sa il binecuvantezi cand el blestema! La dusmanul tau sa ii dai paine! Si am sa va spun si ce rugaciune trebuie sa faceti pentru ei ca ei sa se imblanzeasca sau ca Dumnezeu sa ii pedepseasca daca e nevoie, caci Dumnezeu stie ce are de facut cand vede nedreptate! “Doamne Dumnezeule meu, pentru rugaciunile (numele celui in cauza) iarta-ma pe mine pacatosul!” Pentru ca tu rugandu-te, pentru rugaciune lui, sa te ierte, pe el il imblanzeste si pe tine te slobozeste!loading...

Adauga un comentariu