Religie

Parintele Constantin Necula: „Sa nu tradezi nici icoana din spatele tau, nici femeia din fata ta”

Publicat: 16 mart. 2018

In urma cu ani buni, prea multi, o bunica a spus unui tanar teolog: „Vezi, ca pana acum Maria s-a uitat tot timpul la icoana Mantuitorului. Tu, acum, te-ai interpus intre icoana Mantuitorului si ea. Sa nu tradezi nici icoana din spatele tau, nici femeia din fata ta”.

Ca preot, aceasta este cea mai grea dintre responsabilitati. Pentru ca, desi esti tata copiilor tai si parinte unei comunitati intregi, ramai sotul unei singure femei. Si, obligatoriu, barbatul unei singure femei.

Citeste si Parintele Constantin Necula: „Il intrebi pe preot toate bazaconiile, cat piper sa pui in supa. Nu se poate sa traim tot timpul cu Hristos la o bodega a cerului“

In viata de familie, este bine sa fiti echilibrati. Sa nu credeti ca cineva poate inlocui pe altcineva. Eu am auzit foarte multe femei care spun: „Renunt la el, da-l incolo de nenorocit, ca eu Il am pe Domnul!”. Dar Domnul ti-a spus vreodata sa renunti? Ii plac lui Dumnezeu demisiile? Sau extrema cealalta: Acela bea de rupe si-o bate in fata copiilor, si ea zice: „De dragul copiilor, nu renunt la el!”. Lasa-l, femeie! Tocmai de dragul copiilor, inchide-l si fugi! Numai ca noi foarte rar suntem capabili sa luam hotararile cele bune in Duhul lui Dumnezeu.

Nici Dumnezeu nu inlocuieste barbatul, nici barbatul, pe Dumnezeu. Nici muierea nu Il inlocuieste pe Dumnezeu, nici Dumnezeu, pe muiere. Daca pastram ordinea ierarhica a iubirii, nu sunt probleme. Cum le inversam, cum avem probleme.

(Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Iubirea care ne urneste, editia a II-a, Editura Agnos, Sibiu, 2015, p. 27, Doxologia.ro)

Sursa: ganduridinierusalim.comloading...

Adauga un comentariu