National

Părintele Constantin Nicula, despre ÎPS Pimen: „El a deschis ţara pentru întoarcearea unsului lui Dumnezeu în propria lui casă”

Publicat: 28 mai 2020

Părintele Constantin Nicula a vorbit despre ÎPS Pimen. Acesta a spus că Înaltpreasfințitul a fost „omul cu cea mai mare pocăinţă” pe care l-a văzut.

„Am citit în Scriptură un lucru care m-a marcat. Hristos în ceea ce ne găseşte, în aia ne va judeca. Pimen simţea că e mare jecmăneală în pădurile Bucovinei. Sunt puţini care ştiu că Putna a explodat pe piaţa de valori comunistă după ce Ceauşescu a vizitat Putna. Pimen i-a recitat o poezie care era interzisă. El era un tip foarte puternic, dar extrem de fragil. Nu am avut simpatii întotdeauna pentru el.

Mulţi şi-au permis să îl omoare a doua oară pe Pimen. Omul cu cea mai mare pocăinţă pe care am văzut-o era Pimen. Şi astăzi sunt convins că sunt victime ale politicului. Pentru mine, imaginea lui Pimen este aceea la primirea Regelui Mihai în România. El a deschis ţara pentru întoarcearea unsului lui Dumnezeu în propria lui casă.

M-aş aştepta ca statul să meargă să întrebe urmaşii oamenilor care au lucrat la canal, să le ceară iertare. Noi credem ca iertarea vine pe banda rulantă, dar nu este aşa”, a spus părintele Constantin Necula.

Comentarii
Adauga un comentariu