Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași! A cumpărat un hotel  cu 1 milion euro și va plăti medicii care vor lucra cu aparatură de ultimă oră – FOTO

12 ian. 2023, 02:00
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași, după ce a cumpărat un hotel de 1 milion de euro în zona Tudor Vladimirescu. Acesta își dorește să ofere servicii medicale gratuite tuturor oamenilor sărmani care nu sunt asigurați și nu se pot îngriji. Investițiile în aparatura medicală sunt mari

Noi investiții sunt anunțate de părintele Damaschin, cel care a înființat Asociația „Glasul Vieții” în anul 2012. După ce a cumpărat, cu ajutorul donațiilor, Hotelul Tudor Palace, deținut, în trecut, de afaceristul Ciprian Hulub, acum vrea să transforme imobilul într-un centru socio-medical. Primăria Iași i-a aprobat autorizația de construire pentru schimbarea funcțiunii. Reporterii BZI au stat de vorbă cu preotul, care le-a transmis că investiția din campusul „Tudor Vladimirescu” va avea altă anvergură, cu ajutorul persoanelor dispuse să doneze sume către asociație.

o poză cu părintele Damaschin și un copil mic

Din dorința de a susține cât mai multe persoane defavorizate, proiectele nu se opresc aici și își dorește să aibă sprijin în continuare, ca să poată ajuta din toate punctele de vedere

Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași: „Suma finală a acestui proiect va depăși 2 milioane de euro”

o poză cu hotelul Tudor Palace cumpărat de părintele Damaschin

Părintele Dan Damaschin a cumpărat un hotel din zona Tudor Vladimirescu, pe care a dat aproximativ 1 milion de euro și va deschide un spital social

Părintele Damaschin a cumpărat hotelul din zona Tudor Vladimirescu cu  aproximativ 1 milion de euro. Regimul de înălțime a clădirii este P+3+M. Prin noul centru socio-medical, preotul vrea să sprijine oamenii sărmani care au și probleme de sănătate, pentru că o mare parte din ei nu sunt asigurați și nu au acces la serviciile medicale. După ce a înființat asociația, părintele Damaschin a reușit, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, să sprijine un număr foarte mare de persoane aflate în impas. Acesta menționează că serviciile medicale vor fi gratuite.

„Foarte mult a durat până am primit autorizația, aproximativ 2 ani de zile, iar lucrul acesta ne-a dat peste cap. Acum am primit-o și am delegat sarcini către arhitecți ca să trecem la amenajare și să transformăm hotelul într-un centru socio-medical. Noi dorim să avem acolo ceea ce este mai bun pentru cei care au nevoie.

Va fi un spațiu medical în care mamele, copiii și restul oamenilor sărmani vor avea acces gratuit la servicii medicale de înaltă calitate. O să oferim și servicii pe partea de imagistică, laborator de analize, un punct farmaceutic pentru a primi, în mod gratuit, toată medicamentația necesară și, bineînțeles, cabinete de consultații pentru specialitățile de care avem nevoie.

Și aici plecăm de la medici de familie, ginecologie, pediatrie, cardiologie, oftalmologie, stomatologie, nefrologie, ca să nu mai avem mame și copii care, neavând bani să meargă la spitale, pentru că nu au asigurare, să se îmbolnăvească și să se acutizeze bolile ce pot produce complicații”, declară părintele Damaschin.

Acesta mărturisește că vor avea prioritate mamele și copiii, însă nu va uita de ceilalți oameni necăjiți, care vor avea nevoie de ajutor. Pentru asta va avea personal permanent, dar și medici voluntari care se vor ocupa de fiecare caz în parte.

„În ultimii ani au fost destule mame care au murit din cauza faptului că au fost foarte ocupate cu creșterea pruncilor. Prioritare vor fi mamele singure, însărcinate, defavorizate și copiii, dar ne vom ocupa și de ceilalți oameni care fac parte dintr-o categorie socială.

Trebuie să ne adresăm acestor categorii. Noi avem în atenție aproximativ 2.900 de mame cu peste 10.000 de copii și majoritatea acestora au nevoie de stomatologie, oftalmologie sau alte servicii medicale. În centrul medical nu am făcut planul pentru personal, dar va fi un spital care va funcționa, în primul rând, pe bază de donații și voluntariat, ceea ce înseamnă că o mare parte din specialități vor fi acoperite de medicii voluntari. Sunt sigur că vom găsi în orașul acesta mare, pentru că sunt mulți oameni ce vor dori să facă un bine persoanelor.

Vom avea și medici angajați, care vor fi permanent, adică pediatri, ginecologi, stomatologi, oftalmologi și personal la imagistică, întreținere și asistenți. Probabil că vor fi undeva la 10-20 de angajați permanent în centrul medico-social”, destăinuie preotul ce are grijă de sufletele neajutorate.

Deși suma acestui proiect este una considerabilă, preotul Damaschin își dorește să pună accent pe calitatea serviciilor medicale care sunt destinate persoanelor sărmane și bunăstării lor.

„Costul acestui proiect va fi unul foarte mare. Aparatura este foarte scumpă, sunt produse de câteva mii de euro, dar și de aproximativ 1 milion de euro. Va trebui să facem eforturi foarte mari când vom achiziționa aparatura și vom menaja restul centrului. Suma finală va depăși 2 milioane de euro”, mai spune părintele Damaschin.

 o poză cu Hotelul Tudor Palace din Iași

Suma finală a acestui proiect va fi una foarte mare, dar părintele își dorește să pună accent pe calitatea serviciilor medicale oferite oamenilor sărmani

Proiectele nu se opresc pentru preotul Damaschin: „Avem în plan să deschidem o cantină socială și un centru de consiliere”

o poză cu Preotul Damaschin

Preotul Damaschin a început mai multe proiecte, pentru a spriji persoanele defavorizate din mai multe puncte de vedere

Preotul Damaschin a început mai multe proiecte pentru a reuși să ofere tuturor persoanelor sprijin. Acesta susține că nu vrea să mai vadă oameni flămânzi, care stau pe holurile spitalelor din lipsă de bani, astfel că va deschide o cantină socială care va aduce mâncare în centrul medical.

„Pe lângă acest proiect, avem în plan să deschidem și o cantină socială. Nu vreau să mai văd mame care vin în Iași și rabdă de foame pe la spitale, pentru că sărăcuțele vin cu greu de la țară până la oraș, poate chiar din cele mai îndepărtate sate. După ce ele vin în spital și își recoltează analizele sau alte investigații medicale, să primească o masă caldă. Mâncarea se va găti într-o locație diferită, dar va fi adusă în centru”, afirmă acesta.

De asemenea, în vizorul său este și un centru de consiliere, fiindcă de-a lungul timpului a întâmpinat foarte multe persoane care nu s-au putut desprinde de anumite vicii și consideră că pentru tratare va fi nevoie de personal specializat.

„Ulterior urmează să deschidem și un centru de consiliere pentru mame și pentru acele cazuri care au probleme cu adicția. Sunt persoane ce fumează, consumă alcool, iar aceste probleme trebuie tratate pentru a reda familiei și comunității o persoană sănătoasă, atât fizic, cât și sufletește”, adaugă preotul Damaschin

. Din dorința de a susține cât mai multe persoane defavorizate, proiectele nu se opresc aici, iar acesta își dorește să aibă sprijin în continuare, ca să poată ajuta din toate punctele de vedere.

Comentarii
 • Cuvintele sunt de prisos, miliarde de FELICITĂRI ❤️❤️❤️

 • creștin ortodox

  Felicitări părinte, D-zeu să vă ajute în tot ceea ce faceți, multă sănătate și putere ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • Acest popă homofob face numai combinații dubioase. De fapt este un rechin imobiliar și atât !

 • B.B. ești un mare DOBITOC

 • Asta e ala care indemna lumea la ,,intepare”

 • Daniel să trăiești…în iluzia ta !

 • B.B., homofobia este reactia fireasca fata de o perversiune sordida. In esenta, homofobia este un semn de sanatate mintala.

 • B.B. ești o scursură gay a comunității LGBT din care provii, un jegos care împroașcă cu noroi oamenii normali. Ai grijă că au mai murit doi travestiți luna trecută!

 • Nu o sa vina nici un medic sa faca voluntariat acolo decat daca e cu televiziunea la cur ca sa-i laude. O sa fie doar o adunatura de asistati sociali, tigani borati si alte specimene care fac „frezoane”cand aud de munca. Cred ca si popa stie asta daca e asa destept cum spun unii. Daca stie si el asta inseamna ca nu e decat o afacere imobiliara cu bani de la prosti si naivi sub acoperirea unui ONG ca multe altele.

 • @Anonim, scrie în articol că medicii vor fi plătiți, dar să știi că sunt printre ei și oameni cu suflet, nu toți sunt numai după bani, se mulțumesc doar cu salariul !

 • B.B. ești dosnic, îmbuci ceva? După nume te cam arzi în BoB.

 • Din păcate acest popalău homofob îmi păcălește și soția și unii prieteni de bună credință creștin ortodoxă. Prietenii mei fac 8 ore dus-întors ca să-i umple buzunarele acestui nemernic ! Dar, nah, practicile masochiste nu se discută.

 • Demoni vs ingeri

  Pai si tu iti pacalesti sotia, de fapt lustruiesti maciuci cu ce gauri poti.

  Homofobia e fireasca, e metoda lui Dumnezeu de a indruma omul in directia fireasca pt. viitorul speciei.
  Felicitari Parintelui Damaschin, este un Sfant, suntem norocosi sa avem un om atat de implicat pentru binele comunitatii si pentru viitorul natiunii.

 • Scârbit de lepădături

  Doctorii doar morți se mulțumesc cu salariul. Comentariul lui Medic spune clar ,,scrie în articol că doctorii vor fi plătiți……. dar să știți că sunt și care se mulțumesc doar cu salariul „. Deci a te mulțumi doar cu salariul, înseamnă să lucrezi gratis după creierul tău de șpăgar(cu suflet) domnule Medic.

 • Dupa cum se vede, cele mai nasoale comentarii sunt de la astia „crestini”. Educatia lor se vede in limbajul de exprimare. De aia sunt asa usor de influientat. Un om educat nu are nevoie de religie sau de frica cuiva ca sa stie diferenta dintre bine si rau. Din pacate, la cum se investeste in educatie, o sa fie din ce in ce mai multi prosti…

 • Adrian Telemeaua

  Băi, ăștia care comentați aiurea împotriva părintelui: vă aștept în Piața Unirii la ora 13 să dezbatem situația.

 • Alt credincios… :))

 • Ba ateule cam ce ai vrea tu , unii dosnici sa ne ponegreasca si noi sa stam si sa aplaudam? Daca tot ne tragem din maimuta pe scara evolutiei cum sustii , maimuta din ce se trage ?

 • Educatie pt. Ateu

  Ia vezi ce zic studiile stiintifice facute prin fMRI (RMN functional) si analiza alfaamilazei salivare (salivary alpha-amylase) despre homofobie.
  Mai precis ca homofobia e naturala si ca sunt de fapt homofobi si cei ce nu realizeaza pentru ca au fost spalati pe creier prin „educatia” propagandei LGBT facuta de media controlata de „globalisti”.
  Practic, de fapt religia si stiinta reala se pun de acord in cazul asta, e OK sa fii homofob.

 • invatati femeile sa nu mai faca atatia copchii daca nu au mijloace sa ii intretina !!!!! Nu au cu ce trai , insa de regulat au cunostinte…. si de facut copchii pentru care cer apoi ajutoare sociale , gratuite

 • Popalăul Damaschin este un fake ! O haimana în sutană însetată de arginți

 • Multi si prosti

  Popii sunt tot LGBT ca se fut intre ei si pe voi la buzunar. Daca esti ateu nu inseamna ca tii cu impingatorii de rahat din LGBT

 • Valeriu Mihăilescu

  Felicitări, părinte!

  Cu drag voi veni să vă dau o mână de ajutor cu mămicile și copilașii sărmani!

 • Foarte frumos dar vedeți statisticele ,rata sinuciderilor e mai mare in randul bărbaților decât al femeilor și pentru bărbați exista zero sprijin în societate.

 • asa sunt astia apoi invatati sa astepte ajutoare sociale. gratis totul daca se poate, ca ei stau apoi sa faca copchii>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> E plin de astia prin parcari la supermarketuri ……….

 • Stii ce cladire noua puteai face cu 1 mil de euro la marginea orasului? A vrut spital in zona 0 a orasului si asa sufocat… deja pute a tamaia dracului

 • Bravo, parinte!

  Acum am donat pentru clinica ceva din puținul familiei!

 • Părinte, sunt asistenta medicala. Cu drag ma voi implica!!!

 • Să vă țină Dumnezeu sănătos, Părinte, că mult bine faceți!!

 • iata ce poate face o asociatie… …donatii de 1 milion de euro

 • Bravo braavo!

  Maine voi dona la bisericuta!

 • Lasati vorba și ajutați, mai bine!

  Face mult bine parintele!

 • Ce simplu este să te așezi în poziția de a judeca.. dar atunci când este vorba să trecem la fapte, ne poticnit. De la început. Și când vedem ca altcineva reușește, ajuta, aduce speranță și demnitate acolo unde alții nici cu privirea nu mai caută, cum reacționam? Aruncăm cu noroi, ponegrim, murdărim. De ce? Pentru că este la îndemâna omului de nimic. Dar atitudinile acestea potrivnice vor trece ca vântul..

 • Eu ii urez parintelui Damaschin sa reuseasca.

 • pt daniela c

  cine numai pentru el isi duce veacul, mai bine ar fi ca sa il ieie dracul.

 • Alt credincios… si analfabet pe deasupra :))

 • Dumnezeu să ajute și în realizarea acestui măreț proiect, Părinte Damaschin. Suntem și vom fi alături de dumneavoastră!

 • Dumnezeu să vă ajute, Părinte Damaschin!

 • Alea iacta est

  O idee bună, dar într-o zonă super aglomerată. O să fie un adevărat chin pentru toți cei care locuiesc în zonă, din toate punctele de vedere…Afacerile sunt afaceri, din păcate! Numai în orașul ăsta se obțin avize și autorizații pocnind din degete și apelând la P(ile).C(unostințe).R(elații), acolo unde nu este LEGAL să faci așa ceva. Sunt tare curios să văd cum se vor obține toate autorizațiile.

 • Evaziunea e la ea acasa la acest popa. Anaf ar trebui sa faca verificari!!!

 • auzi si asta ANAFU:)))))acusi cand te ia bolili te duci si lingi gardu bisericii saracie ce esti……..”popa” asta are grija de cateva mii(alooooo….mii) de copii…c o mai manca si el o ”strachina ” in plus pe langa ei …aia e..macar are grija de aia fara noroc..ca nici un copil n are nici o vina ca ma-sa e cum e sau ta-su e cum e….asa ca..lasa ti sa curga apa n o tubulrati prea tare .

 • Iosif cel Nou de la Partoș

  Ideea este extraordinară dar cred că se putea face într-o clădire pusă la dispoziție de primărie fără să fie nevoie cheltuirea unei sume pentru achiziția acesteia, într-o zonă cu o mai mare deschidere. În plus, cum se spunea și mai sus, zona este foarte prost aleasă, dar nimănui nu-i pasă de cei din zonă cât timp câștigă cine trebuie, cât trebuie. Am donat de foarte multe ori dar acum vorbim de jocuri murdare, politică și delicatețuri, așa că vom spune „pas” atât pentru acest proiect cât și pentru proiectele viitoare…Avizele de funcționare, indiferent de legalitatea lor, se vor obține fără nici o problemă, până la urmă vorbim de interesele unor entități și a unor persoane influente.
  Doamne ajută!
  Până la urmă: ” Trebuie să faci ce zice popa, nu ce face popa!”

 • GabiDumitrescu

  Ba BB, in calitate de ateu care detesta mai tot ce misca prin godporatia ortodoxa si mai ales crestinopatii ca multi dintre cei care ti-au zis ca esti un dobitoc, permite-mi sa iti spun: cu toata stima si respectul, esti un dobitoc!

 • atentie, parinte Damaschin, banul mult corupe omul ce-l manuieste. Atentie la ispita.

 • Dumnezeu! nu D-zeu.
  Dumenzeu lucrează prin cei de bună credinșă, dar și prin păătoși pe care îi aduce pe calea adevărului Său!

 • bai tu nu te poti abtine sa te mai cretinizezi in halalul asta? asa carcter infect ai de nu te poti controla la cerebelin?

 • Sorin Vlădean

  …ăsta care te dai Anonim pe aici, de cine te ferești de nu-ți scrii numele real? te roade invidia rău de tot. Ia-ți o tensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *