Secretele istoriei

Parintele Iustin Parvu despre omul virtuos

Publicat: 14 oct. 2014
3

Iustin Parvu a fost un cunoscut duhovnic si staret al Manastirii Petru Voda din judetul Neamt si un militant al miscarii legionare.

Impreuna cu Cleopa Ilie, Arsenie Boca , Ioanichie Balan, Dumitru Staniloae si Arsenie Papacioc, a fost un important reprezentant al ortodoxiei romanesti contemporane.

Vezi si Parintele Iustin Parvu despre cum ar putea fi insufletit tineretul in zilele noastre

Iata ce spunea parintele Iustin despre omul virtuos intr-un interviu acordat Cotidianului Buna Ziua Iasi

Parintele Iustin Parvu:

Sa fii la locul tau.

Sa fii model pentru copiii tai, sotia ta.

Vezi si Parintele Iustin Parvu despre Petre Tutea

Sa muncesti cinstit.

Sa nu te dedai la furturi.

Sa fii multumit cu ceea ce este.

Sa muncesti exact ce facea taranul nostru acum 150 de ani. Tata venea din Iasi, noi aveam pamant acolo. Plecam vineri, faceam 2 zile pana in judetul Neamt cu caruta incarcata cu 700-800 de kilograme. Ajungeam sambata, paaana la 15 -20 kilometri de casa. Suna toaca si clopotul de Vecernie la biserica. Tata zicea gata. Trageam la Lipan, era un maidan, se lua o masa si acolo stateam, dragii mei, pana duminica la ora 12 – 13, cand cantau cocosii. Si atunci tata zicea «mai, sobasma, hai s-om merge». Si ajungeam acasa. In 2-3 ore. Dar nu, sarbatoarea era sarbatoare. Asa era tata meu. A fost om gospodar, corect. A crescut copiii cu o mama evlavioasa, cu frica de Dumnezeu. Si, cu aceasta straduinta a lor am intalnit si eu viata manastirilor. Si am ajuns ceea ce sunt. Nu-mi trebuie mai multa filosofie.

Adauga un comentariu