National

Părintele Visarion Alexa, mesaj pentru credincioși: „Se moare foarte repede de COVID. Să nu-i cerem lui Dumnezeu să se ocupe el de toate lucrurile”

Publicat: 28 oct. 2021
Părintele Visarion Alexa
Părintele Visarion Alexa

Credinţa şi ştiinţa au mers mână în mână de-a lungul istoriei. Una nu a exclus-o pe alta, ba mai mult decât atât, împreună au salvat vieţi. Suntem în situaţia în care, în ţara în care toate-s poveri, să ridicăm ochii spre cer şi să cerem îndurare şi salvare.

Părintele Visarion Alexa a transmis, la News Hour with CNN, un mesaj de pace, pentru că oricum suntem încercaţi din toate părţile, iar ura dintre noi nu ne salvează, ci ne pierde.

„Există o vorba românească foarte potrivită: Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău. Cere-i lucrurile imposibile. De vreme ce ai posibilitatea să te păstrezi sănătos, trebuie să faci asta. Să nu-i cerem lui Dumnezeu să se ocupe el de toate lucrurile, pentru că avem la îndemână multe instrumente să ne păstrăm sănătatea și să îi protejăm pe cei din jurul nostru.

Biserica întotdeauna a susținut medicii și medicină, dar și știință. Poate uneori au fost în divergente, nu au fost într-o simfonie totală. Dar și religia și știință, oneste amandoua, au fost mereu pentru binele omului.

Omul trebuie să fie în prim-plan. Iar acolo unde omul suferă sau i se întâmplă ceva, acolo se întâmplă un eșec de fapt. De aceea, trebuie să credem în puterea științei, în puterea medicilor.

Trebuie să avem nădejdea că vom trece peste acest moment greu, vom reveni la viață noastră liniștită și calmă, cu toți cei dragi.

Trebuie neapărat să facem ceva pentru acești oameni care suferă și mor nepregătiți. Se moare foarte repede de COVID și aproape că nu ai timp să faci ceva concret pentru omul respectiv, să îl ajuți, fie și sufletește.”

Patriarhul Daniel, îndemn către credincioși: „Viaţa şi sănătatea sunt daruri primite de la Dumnezeu”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a îndemnat miercuri la respectarea „cu strictețe” a sfatului medicilor și a măsurilor sanitare hotărâte de autorități.

”Viaţa şi sănătatea sunt daruri primite de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente.”, a spus Patriarhul Daniel, în predica la slujba din ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

”Fiecare trebuie să fie conştient, liber şi responsabil atunci când sănătatea sa se află în pericol. Pentru că noi nu ştim dacă suntem suficient de pregătiţi să trecem dincolo.”, a mai spus Patriarhul.mia

Întâistătătorul BOR a îndemnat la rugăciune către Sfântul Dimitrie cel Nou pentru încetarea pandemiei.

„Să ne rugăm şi noi să înceteze această pandemie care a devenit foarte agresivă şi care a înmulţit suferinţa, lacrimile în toată ţara şi în toată lumea”, a spus Patriarhul.

Patriarhul Daniel a urat tuturor sănătate, pace şi bucurie.

„Ne rugăm lui Dumnezeu ca pentru mijlocirile sfinţilor cuvioşi Dimitrie cel Nou, Ioan Iacob de la Neamţ şi ale tuturor sfinţilor să ne dăruiască sănătate şi mântuire, pace şi bucurie şi mult ajutor în viaţă, ca să trecem prin necazuri, încercări, să dăruiască celor bolnavi însănătoşire, celor care sunt îndoliaţi să le dăruiască consolare sau mângâiere sufletească, să dăruiască tuturor multă credinţă, nădejde şi dragoste”, a încheiat Patriarhul.

Adauga un comentariu