Actualitate

Părinții ieșeni nu-și vaccinează copiii pentru că citesc păreri contra pe Google! Medicii trag un semnal de alarmă: „Nevaccinarea determină meningita, pneumonia și encefalita”

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Părinții ieșeni nu-și vaccinează copiii pentru că citesc păreri contra pe Google Medicii trag un semnal de alarmă Nevaccinarea determină meningita pneumonia și encefalita
Părinții ieșeni nu-și vaccinează copiii pentru că citesc păreri contra pe Google

Părinții ieșeni nu-și vaccinează copiii pentru că citesc păreri contra pe Google. Medicii ieșeni spun că repercusiunile nevaccinării copiilor sunt extrem de mari. Dacă nu sunt vaccinați, cei mici pot face meningită, pneumonie, rujeolă, encefalită și multe alte boli grave. Specialiștii spun că părinții ieșeni se informează greșit de pe forumurile de pe Google

Din ce în ce mai mulți părinți ieșeni refuză vaccinarea copiilor. Google-ul a devenit sursa cea mai credibilă de informare a acestora. În zadar medicii ieșeni explică beneficiile vaccinării, dacă mămicile se sfătuiesc între ele pe forumuri și reneagă beneficiile vaccinului. Copiii trebuie vaccinați la 2, 3, 9, 11 luni, la 1 an, 5, 6 și 15 ani. Mulți părinți ieșeni, așa cum spun medicii, se prezintă la cabinetul medical pentru a vaccina copilul doar după ce acesta a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă, ca urmare a nevaccinării. Cea mai nouă perlă care circulă pe internet contra vaccinării este că cei mici se pot infecta cu COVID-19 dacă beneficiază de acest serviciu medical.

Proasta informare de pe Google a determinat părinții ieșeni să nu-și mai vaccineze copiii

Proasta informare de pe Google privind vaccinarea copiilor face din ce în ce mai multe victime la Iași. Părinții care nu ascultă sfaturile medicului și se informează despre vaccinare pe forumuri cad plasă unor greșeli colosale. Inconștient, așa cum susțin medicii, aceștia contribuie la îmbolnăvirea copiilor.

„Vaccinurile îi protejează pe copii de boli infecțioase precum rujeola, oreionul, pneumonia, encefalita sau tusea convulsivă. Prin vaccinare, întreaga comunitate este protejată, iar bebelușii și cei cu deficiențe imunitare grave au cea mai mare nevoie de această protecție. Există însă un val de dezinformare pe forumurile de pe Google, care au determinat unii părinți să nu-și mai vaccineze copiii. Practic, aceștia au ajuns să pună la îndoială sfaturile medicilor în schimbul unor discuții avute cu alți părinți care se află pe forumuri”, spune dr. Simona Naghi, medic de familie și medic pediatru.

Sunt părinți ieșeni care își vaccinează copilul doar după ce acesta se îmbolnăvește

Medicii ieșeni spun că părinții care nu-și vaccinează copii îi lasă pe cei mici să lupte singuri cu boala. Sunt cazuri în care părinții care refuză inițial să-și vaccineze copilul revin la medicul de familie să reia schema de vaccinare. În general, părintele se răzgândește după ce copilul devine victima unei boli care ar fi putut fi evitate prin vaccinare. Abia atunci își dă seama că informațiile de pe Google au fost dăunătoare.

„Sunt părinți care refuză categoric vaccinarea și nu-și vaccinează deloc copilul. Sunt însă și părinți care, după 1 an, sau 2 de la nașterea copilului își dau seama de beneficiile vaccinării și revin la medic pentru a solicita acest serviciu. Părinții trebuie să știe că oricând se pot relua schemele de vaccinare și chiar dacă nu s-au efectuat în perioada recomandată, aceștia pot începe vaccinarea și mai târziu. De fiecare dată, noi, medicii de familie, ne facem datoria și informăm părinții cu privire la beneficiile vaccinării. Din păcate însă, zvonurile care circulă pe internet par a fi mai puternice decât cuvintele noastre ca specialiști”, mai spune dr. Simona Naghi

Ultima perlă de pe Google: „Cei mici se infectează cu COVID-19 dacă sunt vaccinați”

Ultima perlă legată de vaccinare care circulă acum pe Google este că cei mici se pot infecta cu COVID-19 dacă sunt vaccinați. Acum, mai mult ca niciodată, medicii spun că vaccinarea este indispensabilă. Cei mici au sistemul imunitar scăzut și pentru a-l întări, au nevoie de vaccinare.

„Este important ca părinții să-și selecteze cu grijă sursele de informații și recomandări. Sunt părinți care au citit pe internet că cei mici se pot infecta cu coronavirus dacă sunt vaccinați. Noi zicem că vaccinarea este acum mai importantă ca niciodată pentru imunizarea celor mici, iar zvonurile ar trebui spulberate de informații precise, exacte, demonstrate. Vaccinarea copiilor are beneficii pe termen lung. Prin vaccinare, copiii sunt ocrotiți de afecțiuni care le-ar putea pune viața în pericol. Problema cu refuzul vaccinului persistă de zeci de ani în Iași. De 25 de ani de când sunt medic aici, am întâlnit astfel de cazuri”, adaugă dr. Simona Naghi.

Fetițele cu vârste între 11 și 14 ani pot fi vaccinate gratuit la medicul de familie antiHPV

A reînceput vaccinarea gratuită antiHPV pentru fetițele de 11-14 ani. Vaccinarea este gratuită și se poate face în cabinetele medicilor de familie. Medicii ieșeni spun că unii părinți au apelat deja pentru fetițele lor la acest tip de vaccin, iar beneficiile sunt extrem de mari. Pe lângă părinții care nu-și vaccinează copiii pentru că citesc păreri contra pe Google, mai există și părinți care ascultă de sfatul medicului.

„Vaccinarea, alături de screening, poate reduce riscurile de diagnosticare cu cancer de col uterin. Vaccinarea oferă o protecție extrem de mare. Părinții interesați de acest serviciu trebuie să se adreseze medicului de familie. Acesta va solicita vaccinul de la Direcția de Sănătate Publică din Iași și în termen de câteva luni, pacienta va beneficia de vaccinarea antiHPV”, încheie dr. Simona Naghi.

Adauga un comentariu