National

Părinții nevaccinați nu au voie să participe la festivitățile de absolvire ale copiilor lor. Ce părere are avocatul Gheorghe Piperea despre această hotărâre

Publicat: 07 iun. 2021
Părinții nevaccinați nu au voie să participe la festivitățile de absolvire ale copiilor lor. Ce părere are avocatul Gheorghe Piperea despre această hotărâre
Părinții care nu s-au vaccinat nu vor putea participa la festivitățile de absolvire

Scandal la mai multe grădiniţe din ţară, tot mai mulţi părinţi sunt revoltaţi de legea impusă de Guvern. Părinţii sănătoşi care nu se vaccinează sau să se testeze ăentru Covid-19 li se interzice să participe la serbările copiilor lor cu toate că acestea se desfăşoară în aer liber. Legea care interzice accesul părinţilor este Hotărârea de aguvern nr. 580 din luna mai 2021.

”Este un proces pe rol, de fapt sunt 2 acțiuni pe rol, una are termen 28 iunie, cealaltă 30 iunie. Și printre altele este atacată și această hotărâre. De fapt sunt trei hotărâri, ultima cu privire la prelungirea stării de alertă, care a fost modificată la o zi distanță, după care a fost modificată din nou la 1 iunie. Toate aceste trei introduc așa, ca pe o ușă din dos, vaccinarea obligatorie, în condițiile în care legea nu permite așa ceva. Este o vaccinare obligatorie implicită în cele mai multe cazuri, dar uneori este explicită”, a povestit avocatul Gheorghe Piperea.

Avocatul Gheorghe pipera a oferit o declarație în cadrul unei emisiuni tv.

„O să vă dau două exemple. Primul, cel mai deranjant și mai aberant, este cel privitor la școli, la serbările de sfârșit de an, unde părinții sunt primiți fie vaccinați, fie în cele trei luni de zile în care au trecut prin boală, fie dacă și-au făcut un test. Ceea ce presupune, de exemplu, dacă ai trei copii, ca să participi la toate cele trei serbări, trebuie să plătești de trei ori testul care înseamnă 75 euro/test. Ceea ce înseamnă că dacă nu îți permiți această sumă te vaccinezi, pentru că este gratuit”, a spus Gheorghe Piperea.

Acesta vorbsete şi despre accesul la meciurile de fotbal.

„Aberația este și mai mare în privința meciurilor de fotbal, pentru că pentru a fi prezent la meciul de fotbal trebuie să fii vaccinat, dar trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la terminarea schemei de vaccinare, însă poți fi prezent la spectacolul sportiv dacă ai test PCR și dacă ești de acord ca la intrare în stadion să te vaccinezi”, a mai spus avocatul.

Prefectul Capitale a vorbit despre festivităţile de absolvire

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a vorbit la finalul lunii mai despre participarea participarea elevilor la festivităţile de absolvire şi la banchet. Având în vedere că la acel moment încă nu se intrase în cea de a doua etapă de relaxare, care a început de pe data de 1 iunie 2021, oficialul a anunţat care sunt măsurile care vor fi relaxate.

”La festivitățile de absolvire, probabil că da, vor putea participa, însă vom avea o claritate mai mare mâine, după ce Comitetul Național pentru Situații de urgență va decide care vor fi condițiile în care se vor desfășura diferite activități de la 1 iunie. Cu siguranță vor exista aceste festivități, e un moment important. Condițiile efective le vom afla după ședința de mâine. O să fie o festivitate de absolvire organizată în așa fel încât să participe toți elevii, dar organizată în așa fel încât să nu se depășească un anumit număr”, a transmis Alin Stoica, prefectul Capitalei.
Adauga un comentariu