Eveniment-Social

Parlamentarii ieseni ameninta cu represalii. Nu vor vota bugetul statului daca proiectele Iasului nu sunt incluse

Publicat: 15 dec. 2017

@ Parlamentarii Iasului au facut front comun si au anuntat ca nu vor vota bugetul general daca amendamentele judetului nu vor fi aprobate @ Decizia finala in privinta bugetului de stat va fi luata in cursul saptamanii viitoare

Alesii judetului in Parlamentul Romaniei par decisi sa ia atitudine pentru sustinerea proiectelor Iasului la nivel national. In perioada urmatoare se va discuta despre aprobarea finala a proiectului de buget pe anul viitor, buget care ar trebui sa cuprinda si principalele proiecte ale judetului.

Chiar parlamentarii PSD au mentionat ca in cazul in care in buget nu se vor regasi proiectele majore ale judetului, ei nu vor vota pozitiv in plenul celor doua Camere. Parlamentarii PSD au aratat ca este cel mai important proiect de care are nevoie nu doar Iasul, ci si intreaga Regiune de Nord- Est.

"Dezbaterile pe buget nu s-au incheiat inca. Noi speram sa mai scoatem, sa recuperam lucrurile pe care noi le-am propus si care nu au fost trecute prin comisii. Iar pana la votul final al bugetului de pe 21 decembrie sa negociem autostrada si soseaua de centura pentru a incepe lucrarile. In ceea ce priveste autostrada, sunt aproape sapte kilometri care au fost aprobati din bani guvernamentali. Autostrada este un subiect pentru care am convenit si cu ceilalti parlamentari din zona Moldovei. Vom avea o discutie foarte serioasa cu conducerea partidului, cu conducerea camerei Deputatilor, dar si cu premierul Mihai Tudose, in care sa ne exprimam opinia si punctul de vedere. Am girul colegilor nostri sa spun ca nu vom sustine bugetul daca nu ne vom regasi reprezentati in cadrul acestuia, cel putin cu proiectul autostrazii", a spus deputatul PSD Vasile Citea.

Acesta a spus si care sunt proiectele prioritare ale judetului Iasi. "Am mai depus amendamente ce tin de constructia unei sali polivalente, avem un proiect pentru consolidarea corpului B de la Palatul Copiilor, dar si multe altele. In principiu, acestea sunt lucrurile care au importanta regionala, autostrada, soseaua de centura si sala polivalenta si care trebuie sa se regaseasca in proiectul de buget", a mai spus Vasile Citea.

Si alesii opozitiei au mentionat ca proiectele Iasului trebuie sustinute indiferent de orgoliile politice. "Este foarte clar ca din 2012, cand s-a finalizat constructia primului tronson al soselei de centura, si 2013, cand au fost alocati ultimii bani pentru receptia finala pentru punerea in functiune a Instutului Rergional de Oncologie, judetul Iasi nu a primit nici un ban pentru vreun proiect major. Cu atat mai mult, in proiectul de buget pe 2018 nu avem nicio investitie distincta. Am spus foarte clar ca singura solutie ca Iasul sa aiba ceva este ca noi sa fim uniti. Toti politicienii, primarii, presedintele Consiliului Judetean, parlamentarii, consilierii locali si judeteni, sa se imbarce in doua autocare, astfel incat in luna ianuarie a anului viitor sa luam fiecare minister la rand, ca din bugetul propriu al ministerului sa fie alocati bani pentru soseaua de centura, pentru locuinte pentru tineri, pentru o sala polivalenta, bazin olimpic si altele. Singura solutie sta in puterea si unitatea noastra. Polemica si disputa intre noi in plan local nu aduce nimic bun Iasului ", a precizat deputatul PMP Petru Movila.

Citeste si : Ne imbatam cu apa rece! Doar Mos Craciun ar putea indeplini dorintele PARLAMENTARILOR de IASI! Nici daca ar sta in genunchi nu ar avea sanseloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit