National

Parlamentarii ieseni au ramas datori

Publicat: 26 iul. 1999

•Continuam serialul dedicat notarii prestatiilor parlamentare ale alesilor iesenilor in sesiunea februarie – iulie a.c. Pina in prezent au raspuns „prezent” si au primit „note”: deputatul PNL Adrian Mogos, deputatul PRM Anghel Stanciu, senatorul PDSR Ion Solcanu si deputatul PDSR Traian Dobre.

Neimpresionat de „corijentele” colegilor parlamentari, senatorul UFD Varujan Vosganian a raspuns cu mina pe inima la intrebarile de baraj ale ziaristilor.

Nu si-a contabilizat interventiile de la tribuna parlamentara dar a precizat ca a luat cuvintul la toate dezbaterile purtate pe marginea proiectelor legislative. Daca este asa inseamna ca a avut o buna prezenta la „ore”. Printre initiativele legislative pe care le-a promovat s-au numarat: proiectul Legii asigurarilor si reasigurarilor, proiectul Legii valorilor mobiliare si bursei de valori, amendamente privind modificarea legislatiei bancare si crearea proiectului creditului ipotecar. Initiativele legislative pe care le-a promovat au obtinut girul comisiilor de specialitate si aprobarea celor doua camere parlamentare. Doar un singur proiect nu a putut fi pus in practica, cel pentru dezvoltarea economica regionala, deoarece executivul nu s-a aratat disponibil, sau cel putin asa a afirmat senatorul Varujan Vosganian. Nu si-a contabilizat nici numarul de audiente pe care le-a acordat la biroul din Iasi. Senatorul Varujan Vosganian a putut insa preciza daca i-a scazut audienta de cind formatiunea politica pe care o reprezinta a iesit de la guvernare. In biroul sau nu ajung decit acele solicitari pe care le considera de competenta sa (transmiterea unor doleante la institutiile centrale, popularizarea unor initiative legislative, rezolvarea unor cazuri care apartin unei categorii mai largi de populatie). Solicitarile sint triate cu atentie si apoi, in baza unei programari, ii sint inaintate. Astfel doar 50 % din petitii reusesc sa treaca de antecamera biroului sau senatorial. Nu si-a amintit cite din solicitarile pe care le-a inregistrat au fost solutionate insa considera ca in calitate de senator si-a facut datoria.

Ovidiu MARDAREloading...

Adauga un comentariu