National

Parlamentarii violenți rămân fără salarii! Decizia este constituţională

Publicat: 17 mart. 2022
Parlamentarii violenti vor ramane fara salarii
Parlamentarii vor rămâne fără salarii și vor putea fi dați afară din ședințe

Parlamentarii violenți vor rămâne fără salarii, arată o decizie a Regulamentului Camerei Deputaților. Noua regulă a fost contestată de cei din AUR şi USR, dar Curtea Constituţională le-a dat dreptate iniţiatorilor regulamentului.

Vă aducem aminte faptul că regulamentul s-a schimbat mai ales din prisma ultimelor incidente care s-au produs în Parlament. De exemplu în timpul moţiunii împotriva lui Virgil Popescu, George Simion s-a dus la tribună Parlamentului şi l-a luat de umeri pe ministru.

Parlamentarii violenți vor rămâne fără salarii pentru o perioadă de 6 luni

Gabriel Andronache, lider al PNL a arătat faptul că decizia ca parlamentarii violenți să rămână fără salarii este una constituțională şi a primit girul Curţii Constituționale a României. Dacă un ales al neamului înjura, recurge la violență fizică sau verbală, sau îşi hărțuiește colegii cu telefonul, aceștia pot rămâne fără jumătate din salarii pentru o perioadă de 6 luni dar şi fără logistică la nivelul grupului parlamentar. O altă măsură este şi evacuarea din sala de ședințe.

De acum pentru injurii, violenţă fizică sau verbală, hărţuirea colegilor deputaţi cu telefonul sau pentru punerea în pericol a bunei funcţionări a autorităţii publice legislative parlamentarii pot rămâne fără jumătate din indemnizaţie, pot fi evacuaţi din sala de şedinţe, pot rămâne fără logistică la nivelul grupului parlamentar pentru o perioadă de 6 luni.”

Parlamentarul consideră că noile măsuri sunt normale pentru a elimina haosul cu care să confruntat Parlamentul României în ultimii ani.

Au fost interzise live-urile din Parlament. Filmările se pot face în anumite circumstanţe

Măsura de a interzice live-urile din Parlament a creat o puternică reacție din partea parlamentarilor de la USR și AUR. Filmările vor fi permise doar din perimetrul în care îşi desfăşoară activitatea grupul parlamentar al celui care emite live.  Deciziile de a lua mai multe sancţiuni au fost gândite în special după incidentul dintre George Simion și Virgil Popescu în momentul în care primul s-a dus la cel din urmă şi l-a apucat de umeri. Parlamentarii au considerat ca fiind inadmisibil ca un ales al neamului să aibă un asemenea comportament deviant.

O altă problemă a fost şi cea în care mai mulţi colegi au fost agresați/agasați de către, în special, membrii AUR și USR care emiteau live pe rețelele de socializare. Măsurile au fost contestate la Curtea Constituțională dar magistraţii le-au dat dreptate.

În replică, George Simion a transmis în urmă cu ceva timp faptul că el va continua să facă live-uri din orice parte a Parlamentului României. Parlamentarul a menționat că își asumă faptul că va rămâne fără îndemnizație:

Tocmai mi-aţi interzis să fac live-uri pe Facebook de aici, de la tribuna Parlamentului, şi vreau respectuos să vă spun că, până se va pronunţa Curtea Constituţională, voi continua să fac live-uri pe Facebook şi sper să nu mă sancţionaţi foarte grav.” spunea parlamentarul George Simion în urmă cu câteva luni.

Acesta a mai amenințat cu filmări din birouri dacă live-ul va fi interzis. Liderul grupului parlamentar PNL mai consideră că regulamentul trebuie să fie adoptat şi pentru Senatul României. În încheiere vom vedea dacă parlamentarii violenți vor rămâne fără salarii, adică dacă regulamentul se va pune şi în practică.
Adauga un comentariu